Tour de Handhaving Fortuna Sittard (19 jun 2021)

Fietsen voor getroffen Fortunezen: ruim 7000 euro opgehaald

Een week voor de start van de Tour de France hebben supporters én spelers van Fortuna Sittard hun eigen 'Tour' gereden, ter ere van de Eredivisie-handhaving en in dienst van financieel getroffen mede-supporters.

Foto: Zuyderland
Een stukje fietsen voor de strijd tegen longkanker

Een fietstocht om longkanker en de strijd daartegen nóg meer onder de aandacht te brengen, deed vrijdag Limburg aan.

Ceana Baltissen
Venrayse overwint Hodgkin en beklimt top van de Stelvio

Céana Baltissen uit Venray heeft na en intensieve strijd de ziekte Hodgkin overwonnen. De 17-jarige begint nu aan een nieuwe sportieve uitdaging: het beklimmen van de Italiaanse Alpenreus Stelvio op een racefiets.

Huub Stapel voedselbank (13 dec 2020)
Voedselbankactie Limburg: meer dan 32.000 producten

De Voedselbankactie van de Limburse horeca- en eventbranche heeft meer dan 32.000 artikelen opgeleverd.

Marcel Meeling
Marathon op eigen houtje voor het goede doel

Om toch met een sportieve prestatie geld in te zamelen voor een goed doel, organiseerde Marcel Meeling uit Beek uiteindelijk zijn eigen privémarathon.

04-06 Alp de Zhes in Valkenburg
Video: Geen Alpe d'HuZes, maar 66 keer de Daalhemmerberg

Het evenement Alpe d'HuZes kon dit jaar door de uitbraak van het coronavirus geen doorgang vinden. Een aantal sportievelingen liet deze bijzondere dag echter niet zomaar voorbij gaan. Ze organiseerden in Valkenburg hun eigen uitdaging.

Fiets, fietsen
Video: Limburgers fietsen zeven jaar lang de wereld rond

Ben van Baardwijk (59) en Linda Reimersdahl (38) uit Maastricht reizen binnenkort zeven jaar lang CO2-neutraal de wereld rond.

Teddy Bear-Toss bij Eaters (29 dec 2019)
Tygo en Duitse knuffels zorgen voor record knuffel-toss

De jaarlijkse Teddy Bear-Toss bij de Geleense ijshockeyers van Microz Eaters heeft zondagavond een recordaantal knuffels opgeleverd.

Kerstmannenloop
Eerste editie Maastrichtse Lightrun levert 1000 euro op

De eerste editie van de Maastrichtse Lightrun heeft ruim 1.000 euro opgebracht voor Stichting De Knoevel.

Bijna 100.000 euro opgehaald bij Roermond City Swim

Zwemmers hebben tijdens de Roermondse City Swim 93.366 euro opgehaald voor het goede doel. Dat is ruim 60 procent meer dan vorig jaar, zo maakte organisator Leon Op de Coul bekend.

Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane