Overslaan en naar de inhoud gaan

Goede cijfers DSM: 'Bedrijven leggen nieuwe voorraden aan'

Geplaatst opwoensdag 5 mei 2021 - 7:58

DSM heeft een goed eerste kwartaal achter de rug. Het in Heerlen gevestigde voedings- en speciaalchemiebedrijf zag de omzet met 7 procent groeien naar 2,2 miljard euro.

DSM maakte de cijfers over het eerste kwartaal woensdag bekend.

Nieuwe voorraden
Volgens DSM was de vraag naar vezels en andere producten van de materialentak sterker dan verwacht. Deze afdeling van het bedrijf had vorig jaar tijdens de coronacrisis veel last van de dalende vraag van onder meer de auto-industrie. Volgens DSM legden klanten van de materialentak in het eerste kwartaal nieuwe voorraden aan en zorgde dat onder meer voor de groei bij DSM.

Vitaminen
De voedingsmiddelentak blijft gestaag doorgroeien en dat heeft onder meer te maken met de coronacrisis. De voedingsmiddelentak doet het al de hele coronacrisis goed, met name de vraag naar voedingssupplementen en vitamines blijft hoog. Het lijkt erop dat veel consumenten hun immuunsysteem willen versterken met deze producten om gezond te blijven.

Beleggers tevreden
Volgens beursanalist Corné van Zeijl zijn beleggers blij met de resultaten die DSM heeft gepresenteerd. "Ze laten weer prachtige cijfers zien, zoals gebruikelijk. De verwachtingen waren hoog en die zijn overtroffen", zegt de analist in de Nieuwsshow op L1 radio. "Het gaat op alle fronten goed en het corona-effect lijkt er volledig uit te zijn."

De totale winst in het eerste kwartaal kwam uit op 441 miljoen euro, een stijging met 13 procent. Door de sterkere groei van de materialentak rekent DSM op een iets hogere winst voor de rest van het jaar.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen