Overslaan en naar de inhoud gaan

Goede cijfers DSM: 'Bedrijven leggen nieuwe voorraden aan'

Geplaatst opwoensdag 5 mei 2021 - 7:58

DSM heeft een goed eerste kwartaal achter de rug. Het in Heerlen gevestigde voedings- en speciaalchemiebedrijf zag de omzet met 7 procent groeien naar 2,2 miljard euro.

DSM maakte de cijfers over het eerste kwartaal woensdag bekend.

Nieuwe voorraden
Volgens DSM was de vraag naar vezels en andere producten van de materialentak sterker dan verwacht. Deze afdeling van het bedrijf had vorig jaar tijdens de coronacrisis veel last van de dalende vraag van onder meer de auto-industrie. Volgens DSM legden klanten van de materialentak in het eerste kwartaal nieuwe voorraden aan en zorgde dat onder meer voor de groei bij DSM.

Vitaminen
De voedingsmiddelentak blijft gestaag doorgroeien en dat heeft onder meer te maken met de coronacrisis. De voedingsmiddelentak doet het al de hele coronacrisis goed, met name de vraag naar voedingssupplementen en vitamines blijft hoog. Het lijkt erop dat veel consumenten hun immuunsysteem willen versterken met deze producten om gezond te blijven.

Beleggers tevreden
Volgens beursanalist Corné van Zeijl zijn beleggers blij met de resultaten die DSM heeft gepresenteerd. "Ze laten weer prachtige cijfers zien, zoals gebruikelijk. De verwachtingen waren hoog en die zijn overtroffen", zegt de analist in de Nieuwsshow op L1 radio. "Het gaat op alle fronten goed en het corona-effect lijkt er volledig uit te zijn."

De totale winst in het eerste kwartaal kwam uit op 441 miljoen euro, een stijging met 13 procent. Door de sterkere groei van de materialentak rekent DSM op een iets hogere winst voor de rest van het jaar.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen