Overslaan en naar de inhoud gaan

Goed nieuws voor MAA: vrachttaks gaat niet door

Geplaatst opvrijdag 13 november 2020 - 16:29

De landelijke vliegtaks op vrachtvervoer gaat niet door. Dat heeft het kabinet vrijdag besloten.

Dat is goed nieuws voor Maastricht Aachen Airport (MAA), want het vliegveld in Beek vreesde desastreuze gevolgen van de vrachttaks omdat veel vervoersmaatschappijen dan zouden vertrekken.

Grote gevolgen
Het kabinet heeft besloten om af te zien van de vrachttaks omdat uit aanvullend onderzoek inderdaad is gebleken dat luchtvaartmaatsschappijen met een vrachtbelasting zullen uitwijken naar omliggende landen. ‘Waardoor de gevolgen voor de luchthavens Schiphol en Maastricht Aachen Airport groot zijn’, zo staat in een persbericht.

Passagiers
Om het wegvallen van de opbrengst van de vliegbelasting per vrachtvliegtuig te compenseren, zal het tarief van de vliegtaks per passagier worden verhoogd van 7 euro naar 7,45 euro.

Opsteker
Gedeputeerde Joost van den Akker (VVD) zegt in een reactie enorm verheugd te zijn dat het kabinet ‘zo verstandig is geweest’ af te zien van de vrachttaks. "Het is een pak van ons hart. Een enorme opsteker voor de Limburgse economie en voor MAA, dat juist dit jaar groei heeft laten zien in de vrachtsector", aldus Van den Akker.

Concurrentiekracht
Hij spreekt ook van een succesvolle lobby, met steun van een aantal fracties in Den Haag. Ook corona, een hoorzitting in de Eerste Kamer over de gevolgen van de vrachttaks en de druk van de luchtvaartsector zelf hebben meegespeeld, zo stelt de gedeputeerde. "Dit geeft verder vertrouwen in de toekomst van MAA waar momenteel aan gewerkt wordt. Het versterkt de concurrentiekracht."

Opgelucht
Ook directeur Jos Roeven van Maastricht Aachen Airport directeur Jos Roeven is blij met het nieuws: "Ik heb me hier hard voor gemaakt, omdat deze vorm van vliegbelasting ons als luchthaven in de grensregio onevenredig hard zou treffen. Juist in deze tijd blijkt onze meerwaarde voor onze vrachtklanten. En die meerwaarde wordt alleen maar groter."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen