Overslaan en naar de inhoud gaan

Goed jaar voor toeristische attracties in Parkstad

Geplaatst opvrijdag 8 januari 2016 - 6:58

Vrijwel alle attracties en evenementen in Parkstad hebben een goed jaar achter de rug. Met name door het mooie weer stegen de bezoekersaantallen vaak fors.

De VVV Zuid-Limburg ziet kansen voor verdere groei, mede doordat de regio stevig aan de weg timmert.

Leisure Dome
Op het gebied van uitgaan en vermaak is de Leisure Dome in Kerkrade dé trekpleister van Parkstad. Maandelijks trok de Leisure Dome gemiddeld zo'n 140.000 bezoekers. Daarmee komt het totaal aantal bezoekers op zo'n 1,7 miljoen.

Theaters
Ook de Parkstad Limburg Theaters deden goede zaken. Die verkochten ondanks de tijdelijke sluiting van het theater in Kerkrade 15 procent meer kaartjes: 233.000.

Lees ook: Recordjaar voor Parkstad Limburg Theaters

Stoomtrein
De Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij (ZLSM) in Simpelveld telde 41.500 passagiers, vierduizend meer dan in 2014. Dat komt mede door de zachte decembermaand.

GaiaZOO
GaiaZoo zag geen stijging, maar wist wel het bezoekersaantal van het recordjaar 2014 (475.000) te evenaren. De Kerkraadse dierentuin is tevreden en mikt de komende jaren op uitbreiding met dieren van de taiga, zoals de monniksgier. Daarnaast komen er soorten bij als de rode panda, kameel, grootoorvos en struisvogel.

Lees ook: GaiaZOO evenaart bezoekersrecord

Rode panda.
Foto: GaiaZOO

Meer cijfers
Het Thermenmuseum zag een lichte stijging naar 12.187 bezoekers, 72 meer dan in 2014. Kasteel Hoensbroek zag als een van de weinige attracties het aantal bezoekers dalen; er kwamen in 2015 ruim zevenduizend mensen minder: 53.083. Mondo Verde, Snowworld en Kinderstad zeggen ook hogere bezoekersaantallen te noteren, maar willen geen concrete cijfers geven.

Het Museumplein in Kerkrade trok in de laatste drie maanden van vorig jaar na de (her)opening 35.000 bezoekers. Ter vergelijking: Continium trok doorgaans rond de honderdduizend bezoekers per jaar. Door de combinatie met Cube en Columbus moet dat aantal komend jaar verdubbelen.

De grootste 'attractie' blijft Ikea met afgelopen jaar drie miljoen bezoekers, honderdduizend meer dan in 2014. En dankzij Serious Request leerden 658.000 mensen Heerlen (beter) kennen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

lJsjes met meelwormen en kuikens voor dieren GaiaZOO
Mantelzorg, mantelzorger
Video: Mantelzorgers in de watten gelegd in GaiaZOO
Jonge leeuwenzusjes verkassen uit GaiaZOO
Berberaap keert na 2 miljoen jaar terug in Limburg
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen