Collectebus Quinn Brummans Reuver

Digitale schandpaal dreigt voor dief collectebus ziek kind

Een winkel in Belfeld dreigt met de digitale schandpaal voor de dief van een collectebus, die bedoeld was voor een ernstig ziek kind.

mingus (25 sep 2020)
Corona raakt mensen met een handicap dubbel zo hard

Koning Willem-Alexander zei het al in de troonrede: "Corona raakt ons allemaal. Mensen met een beperking vaak nog harder dan anderen." Voor het gezin van Mingus Cox (30), was het meteen schakelen in maart.

Eenzame oudere (22 sep 2020)
Eenzame ouderen lunchen op Château Neercanne

Omdat de coronaperiode een zware tijd is geweest voor veel eenzame ouderen, organiseerde Stichting Met je hart woensdag een uitgebreid diner voor de ouderen op Château Neercanne in Maastricht.

ANP-420466487
Missiebureau Roermond zamelt geld in voor Beiroet

Het Missiebureau van het bisdom Roermond is een inzamelingsactie gestart voor de slachtoffers van de explosie in Beiroet.

car wash stockfoto (10 aug 2020)
Voetbalsters SV Meerssen nemen vieze auto's onder handen

De inzamelingsacties na de kantinebrand bij SV Meerssen schieten als paddestoelen uit de grond. Het fonkelnieuwe dameselftal van de getroffen club uit Meerssen doet nu ook een duit in het zakje: auto’s wassen voor het goede doel.

hauw pin mvv
Haw Pin-poster MVV levert 1150 euro op voor horeca

Voetbalclub MVV heeft de opbrengst van de van de posteractie aan Koninklijke Horeca Maastricht-Heuvelland overhandigd. In totaal leverde de actie 1150 euro voor de Maastrichtse horeca op.

Spheldje
Heldenweek van Horsterse verlengd naar twee weken

De Heldenweek, opnieuw een initiatief van Imke Emons uit Horst om zorgmedewerkers en andere 'coronahelden' in het zonnetje te zetten, is verlengd naar twee weken.

Wielrennen
Nieuw wielerevenement Nous Ventoux

Na Alpe D’huZes komt er een nieuw fietsevenement voor een goed doel. Op 20 juni is de eerste Nederlandse editie van Nous Ventoux. De deelnemers fietsen de roemruchte Mont Ventoux op.

rolstoelbus gennep norbertus (24 dec 2019)
Rolstoelbus in as gelegd bij uitje naar Willeke Alberti

De rolstoelbus van de Vrienden van Norbertus uit Gennep is in vlammen opgegaan.

Scharrelkip pluimvee
De kerstgedachte: Donatie voor dierenopvang Savanah

De Vredesdienst voor Dieren heeft Marc Housen van Dierenopvang Savannah in Landgraaf dit jaar benoemd tot dierenvriend van het jaar.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten