Overslaan en naar de inhoud gaan

Godshuis Landgraaf wordt eerste grafkerk van Limburg

Geplaatst opdonderdag 11 augustus 2016 - 17:25

De Theresiakerk in de Landgraafse kern Lauradorp moet binnenkort weer gaan leven. Het gebouw krijgt twee nieuwe functies.

De begane grond van het monumentale pand wordt ingericht als grafkerk. Boven deze begraafplaats komt een verdieping met een gemeenschapsruimte. Het godshuis zou als de plannen doorgaan de eerste grafkerk van Limburg worden. Bovengronds begraven is in Nederland nog ongebruikelijk.

Een nieuwe bestemming vinden voor een kerk? Dat levert ook problemen op.

Twee miljoen
De herbestemming kost ruim twee miljoen euro. Dat geld willen de plannenmakers bijeenbrengen via subsidies en particuliere investeerders.

Geen bezwaren
Initiatiefnemers van het
Landgraafse project zijn Robert Beelen en Raymond Smolenaers van de Thallia Groep in Weert, een bedrijf zich richt op het herbestemmen van cultureel erfgoed. Het bisdom ziet geen bezwaren in het plan, waar ook het kerkbestuur volgens de Thallia Groep achter staat.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Bizar: Automobilist rijdt kerk binnen
Gereformeerden werken samen in Maastricht
Pop-up kerk tijdens Serious Request in Heerlen
Wat vieren we eigenlijk met Pasen? Wie weet dat nog?
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen