Overslaan en naar de inhoud gaan

God vergeeft ook inbrekers, áls ze de schade vergoeden

Geplaatst opzondag 27 januari 2019 - 15:10

Pastoor Louis Verhaag van de parochie in Kessel-Eik is er kapot van.

Inbrekers hebben afgelopen week voor duizenden euro's aan schade aangericht aan het kerkgebouw.

Grote schade
Deuren werden geforceerd, ruiten ingeslagen en toen bleek dat ze alleen maar een geluidsinstallatie konden meenemen, werd alles overhoop gehaald. En daarom kon de heilige mis zondag niet doorgaan.

Parochie de dupe
Pastoor Verhaag: ”Ik vind het vreselijk. Dat je geen geloof hebt, moet je zelf weten. Maar de kerk is een gebouw van de hele parochie en die wordt nu ernstig gedupeerd.”

Koud en donker
Door alle schade werkte de verwarming niet meer en ook deed de stroom het niet meer. Daardoor werd de mis zondag afgeblazen.

Vergiffenis
Toch is de pastoor bereid de daders te vergeven. "Als je wat steelt waar dan ook, dan zul je het terug moeten geven. Anders zal God je nooit vergeven. En ik ook niet."

Aangifte
Inmiddels is er aangifte gedaan bij de politie, die de zaak in onderzoek heeft. Het is nog onduidelijk of er komend weekend wel een mis is in Kessel-Eik.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen