Overslaan en naar de inhoud gaan

God vergeeft ook inbrekers, áls ze de schade vergoeden

Geplaatst opzondag 27 januari 2019 - 15:10

Pastoor Louis Verhaag van de parochie in Kessel-Eik is er kapot van.

Inbrekers hebben afgelopen week voor duizenden euro's aan schade aangericht aan het kerkgebouw.

Grote schade
Deuren werden geforceerd, ruiten ingeslagen en toen bleek dat ze alleen maar een geluidsinstallatie konden meenemen, werd alles overhoop gehaald. En daarom kon de heilige mis zondag niet doorgaan.

Parochie de dupe
Pastoor Verhaag: ”Ik vind het vreselijk. Dat je geen geloof hebt, moet je zelf weten. Maar de kerk is een gebouw van de hele parochie en die wordt nu ernstig gedupeerd.”

Koud en donker
Door alle schade werkte de verwarming niet meer en ook deed de stroom het niet meer. Daardoor werd de mis zondag afgeblazen.

Vergiffenis
Toch is de pastoor bereid de daders te vergeven. "Als je wat steelt waar dan ook, dan zul je het terug moeten geven. Anders zal God je nooit vergeven. En ik ook niet."

Aangifte
Inmiddels is er aangifte gedaan bij de politie, die de zaak in onderzoek heeft. Het is nog onduidelijk of er komend weekend wel een mis is in Kessel-Eik.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts