Overslaan en naar de inhoud gaan

Goals gezocht: Limburgse clubs speuren naar topschutters

Geplaatst opdonderdag 2 juli 2020 - 6:00

Sinds deze week mogen de voetbalclubs weer officieel spelers aantrekken, verkopen of overschrijven. De Limburgse clubs hebben allemaal behoefte aan één zaak: doelpunten.

Van de 122 competitiegoals die door spelers van de Limburgse clubs afgelopen seizoen gemaakt werden, zijn inmiddels 83 doelpunten verdampt: meer dan twee derde van alle treffers is 'vertrokken'. Iedere club is haar topscorer van het afgelopen seizoen kwijt.

Diemers en Ciss
Vooral de clubs in de Eredivisie moeten hun vizier op doelpuntenmakers richten. Fortuna scoorde afgelopen seizoen 27 maal, maar door het vertrek van onder meer Mark Diemers (7 goals), Amadou Ciss en Vitalie Damascan (beide 6) is een groot deel van de productie vertrokken: 22 goals in totaal, ofwel ruim 81 procent.

Van de spelersgroep die binnenkort aan de trainingen voor het nieuwe seizoen begint, scoorde alleen Bassala Sambou meer dan één goal: twee stuks. Het is geen geheim dat Fortuna het elftal op meerdere vlakken, en zeker in de aanvalslinie, wil gaan versterken.

Moeizaam scorend VVV
VVV-Venlo scoorde in de afgelopen jaargang nog moeizamer dan Fortuna en zag in de afgelopen weken van de 24 gemaakte treffers er 17 vertrekken: Johnatan Opoku (6 goals), Peter van Ooijen (5), Oussama Darfalou (3), Elia Soriano (2) en John Yeboah (1) zoeken hun heil elders. Van de overgebleven selectie scoorde alleen Evert Linthorst (4 doelpunten) in het afgelopen seizoen vaker dan één keer.

Tabellen voetbalclubs doelpuntendroogte

Technisch manager Stan Valckx van VVV maakt zich echter geen zorgen. "De afgelopen jaren zijn we vaker veel aanvallers kwijtgeraakt", zegt hij. "Het vertrek van jongens als Lennard Thy, Torino Hunte en Vito van Crooy hebben we ook weten op te vangen." Mogelijk is het huren van aanvallers van grotere clubs weer een uitkomst. "Die worden weer bij ons aangeboden. Daarnaast hebben we andere goede kandidaten", zegt Valckx. VVV versterkte zich al met de aanvallers Guus Hupperts en Jafar Arias.

Van den Hurk: helft van alle MVV-goals
In de Keuken Kampioen Divisie gaan de Limburgse clubs ook op zoek naar nieuwe doelpuntenmachines. Anthony van den Hurk nam bij MVV de helft van alle goals voor zijn rekening, terwijl hij niet eens het seizoen afmaakte bij de Sterrendragers. Doordat naast Van den Hurk ook Joshua Holtby, Thijmen Goppel, Serhat Kot en Facundo Bonifazi komend seizoen niet meer in de Geusselt spelen, verliezen de Maastrichtenaren 65 procent van hun doelpuntenproductie.

De enige spelers in de huidige selectie die in het afgelopen seizoen wél het netje lieten bollen, zijn Joeri Schroijen (8 goals), Luc Mares (3) en Koen Kostons (1).

Roda zonder Ugbo, met Alberg
Bij Roda was Ike Ugbo met 13 goals afgelopen seizoen de topschutter. Hij keert terug naar Chelsea. Met Roland Alberg (9 treffers) houdt Roda nog wel één veelscorende speler over, maar ook in Kerkrade valt meer dan de helft van de gemaakte doelpunten weg. Roda scoorde weliswaar meer dan iedere andere Limburgse club, maar de 36 geel-zwarte treffers zijn nog steeds een relatief laag aantal.

De - via MVV - van ADO overgenomen Thijmen Goppel is weliswaar als aanvallende versterking binnengehengeld, maar staat meer bekend als aangever dan als afmaker.

Het OLS gaat door! Download de gratis app en schiet 5 juli mee met je eigen team.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen