Overslaan en naar de inhoud gaan

Goalgetter Braken heeft transfer eindelijk te pakken

Geplaatst opwoensdag 23 januari 2019 - 15:56

De Maastrichtse aanvaller Sven Braken (25) heeft na weken van onzekerheid eindelijk een transfer te pakken. Hij verruilt NEC voor FC Emmen.

Emmen huurt de spits voor de rest van het seizoen. Het is niet bekend of de club een optie tot koop heeft bedongen.

Lees ook: Streep door buitenlands avontuur Maastrichtse goalgetter

Veel interesse
Er was de afgelopen weken veel te doen rondom de toekomst van Braken. Hij ging niet met NEC op trainingskamp naar Spanje, omdat een overstap naar Denemarken nabij was. De deal met het Deense Aarhus ketste echter af. Later liep ook Nederlandse interesse van FC Den Bosch, Excelsior en NAC Breda op niets uit.

Sportieve crisis
Met NEC was de Maastrichtse spits in sportieve crisis geraakt. De ploeg uit Nijmegen heeft grote ambities, maar staat ondertussen op de vijftiende plek in de Keuken Kampioen Divisie. Daarmee was de Eredivisie ver weg voor zowel NEC als Braken zelf. Een transfer was daarmee de enige optie om snel een stap omhoog te zetten. In totaal speelde de spits 54 wedstrijden voor NEC, waarin hij 24 keer scoorde.

Bij FC Emmen komt Braken bij de nummer vijftien van de Eredivisie terecht. In Emmen staat alles in het teken van de strijd tegen degradatie.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen