Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Gluckauf beste film, Remy van Heugten beste regisseur

Geplaatst opvrijdag 2 oktober 2015 - 21:46

De film Gluckauf is de beste Nederlandse film van 2015. De film werd vrijdagavond bekroond met het Gouden Kalf voor beste film.

De uit Heerlen afkomstige regisseur Remy van Heugten kreeg even daarvoor op het Nederlands filmgala ook het Gouden Kalf voor de beste regie. "Veur de luuj van biej os: dizze is van os!" sloot Van Heugten zijn dankwoord af.

Vier kalveren
Gluckauf is een grimmig familiedrama dat zich afspeelt in de voormalige mijnstreek in Zuid-Oost Limburg. De film was in totaal tien keer genomineerd, en won vier Gouden Kalveren. Behalve voor beste film en beste regie waren die voor scenarist Gustaaf Peek en voor cameraman Mark van Aller.

Lees ook: Eerste Gluckauf-kalveren voor camera en scenario

Heerlen vs Sittard
Regisseur Van Heugten kreeg de regieprijs overhandigd door regisseur en fotograaf Anton Corbijn. Van Heugten versloeg onder de uit Sittard afkomstige regisseur Mike van Diem, die genomineerd was met zijn film De Surprise. Die was ook genomineerd voor beste film.

YouTube
De crew van Gluckauf krijgt het Gouden Kalf voor beste film
Foto: ANP
Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Douwe Bob maakt titelsong film Gluckauf
Limburgs drama 'Gluckauf' nu ook landelijk in première
Gluckauf niet in de prijzen op filmfestival Rotterdam
Al ruim 15.500 bezoekers voor Gluckauf
Overzicht
Uitgelicht
L1 Samen voor de Voedselbank: doneer een voedselpakket online

Een voedselpakket online doneren? Dat kan!

Je doneert dan direct aan de actie ‘L1 Samen voor de Voedselbank’. Met het geld van de donaties worden producten ingekocht en vervolgens verdeeld over de zes Voedselbanken in Limburg (Landgraaf, Roermond, Venray, Peel & Maas, Venlo en Weert).

Doneer hier
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Nieuw op L1 TV: Talent & Co

Het nieuwe tv-programma op L1 volgde een klein jaar vijf jonge Limburgse talenten op hun weg naar de verwezenlijking van hun artistieke droom. In de afsluitende aflevering van Talent & Co mogen kandidaten Fabiënne, Sino, Lotte, Pim en Tijn zich aan een volle zaal presenteren.

Iedere woensdag, zaterdag en zondag op L1 TV.

Bekijk hier de afleveringen
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen