Overslaan en naar de inhoud gaan

Glorieus olympisch debuut voor badmintonster Seinen

Geplaatst opzaterdag 24 juli 2021 - 13:39

De Roermondse Cheryl Seinen is samen met dubbelpartner Selena Piek goed gestart aan het olympisch badmintontoernooi.

In het vrouwendubbel wonnen Seinen en Piek hun eerste wedstrijd in de groepsfase, tegen Rachel Honderich en Kristen Tsai.

Op stoom
De Canadese tegenstanders schoten het best uit de startblokken en gaven Seinen en Piek in set 1 het nakijken (16-21). Daarna kwamen Piek en Seinen, die voor het eerst aan de Olympische Spelen deelneemt, dan toch op stoom: ze wonnen de tweede set met 21-14 en de derde set met 21-15.

Lees ook: LIVE: Limburg bezorgt Nederland eerste eremetaal in Tokio

Poule
De Nederlandse badmintonsters staan daardoor voorlopig tweede in de poule van vier. De twee beste koppels plaatsen zich voor de kwartfinales. Maandag, om 12:20 uur, spelen Seinen en Piek het tweede pouleduel. Dan zijn de Egyptische Doha Hany en Hadia Hosny de opponenten.

De 25-jarige Seinen komt in Tokio alleen uit in het dubbelspel.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen