Overslaan en naar de inhoud gaan

Glimmende Rotterdamse kampioenschalen komen uit Limburg

Geplaatst opzaterdag 1 februari 2020 - 14:59

Een Kerkraadse edelsmid maakt al bijna dertig jaar de kampioensschalen voor het prestigieuze Rotterdams tennistoernooi.

Edelsmid Bert Kreijen uit Kerkrade heeft twaalf schalen voor de komende editie van het ABN AMRO World Tennis Tournament klaar.

Grote namen
De 82-jarige vakman maakt de verzilverde hoofdprijzen sinds 1991. "Het is wel leuk dat bijvoorbeeld Roger Federer, Goran Ivaniševic en Boris Becker mijn schalen hebben gewonnen, Federer won drie keer. Ik denk zeker dat ze bij hem in de kast staan."

Video: L1

Prijzen
Een oud-leerling van de edelsmid vroeg 29 jaar geleden of Kreijen tijd had om de prijzen te maken. Sindsdien maakt hij elk jaar de prijzen voor de winnaars en de verliezers van de finale. "In totaal heb ik zeker 230 schalen gemaakt."

Trouwe kijker
Kreijen gaat bijna elk jaar naar de finale in Rotterdam kijken, samen met zijn vrouw. Hij geniet van de sport, maar de ceremonie is minstens zo mooi. Dan worden zijn creaties aan de winnaars en aan de verliezers overhandigd.

Het World Tennis Tournament start zaterdag 8 februari. Kreijen brengt de schalen maandag zelf naar Rotterdam.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen