Overslaan en naar de inhoud gaan

Glibberpartij na nachtelijke brand: strooiploeg in actie

Geplaatst opmaandag 21 januari 2019 - 6:43

De flinke vrieskou zorgde maandagochtend voor een bijzonder probleem in Swalmen. Opvriezend bluswater veroorzaakte daar gladheid.

De brandweer moest in alle vroege aan de slag op de Kruiskamp. Daar brak rond 04:00 uur brand uit in een vrijstaande woning. De vlammen werden met een flinke partij water bestreden.

Lees ook: Vlammen slaan uit dak woning in Swalmen

Strooiploeg in actie
Na het blussen bleek het bluswater te zijn opgevroren. Daardoor werd het glad op de straat rondom het uitgebrande pand. Reden voor de brandweermannen om de gemeente te waarschuwen. Die heeft op haar beurt een strooiploeg opgetrommeld om de strijd met de gladheid aan te gaan.

Video: L1

Glad op de weg
Het kan maandagochtend sowieso glad zijn op de weg vanwege bevriezing van natte weggedeelten, waarschuwt Rijkswaterstaat. In de nacht en vroege maandagochtend heeft het pittig gevroren. Er werd op sommige plekken een temperatuur van -8 graden bereikt.

In de loop van de maandag wordt het stralend zonnig winterweer, meldt Meteo Limburg. Bij een maximumtemperatuur van rond de 2 graden gaat het licht dooien.

Bekijk hier de uitgebreide weersverwachting.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen