Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Glibberpartij na nachtelijke brand: strooiploeg in actie

Geplaatst opmaandag 21 januari 2019 - 6:43

De flinke vrieskou zorgde maandagochtend voor een bijzonder probleem in Swalmen. Opvriezend bluswater veroorzaakte daar gladheid.

De brandweer moest in alle vroege aan de slag op de Kruiskamp. Daar brak rond 04:00 uur brand uit in een vrijstaande woning. De vlammen werden met een flinke partij water bestreden.

Lees ook: Vlammen slaan uit dak woning in Swalmen

Strooiploeg in actie
Na het blussen bleek het bluswater te zijn opgevroren. Daardoor werd het glad op de straat rondom het uitgebrande pand. Reden voor de brandweermannen om de gemeente te waarschuwen. Die heeft op haar beurt een strooiploeg opgetrommeld om de strijd met de gladheid aan te gaan.

Video: L1

Glad op de weg
Het kan maandagochtend sowieso glad zijn op de weg vanwege bevriezing van natte weggedeelten, waarschuwt Rijkswaterstaat. In de nacht en vroege maandagochtend heeft het pittig gevroren. Er werd op sommige plekken een temperatuur van -8 graden bereikt.

In de loop van de maandag wordt het stralend zonnig winterweer, meldt Meteo Limburg. Bij een maximumtemperatuur van rond de 2 graden gaat het licht dooien.

Bekijk hier de uitgebreide weersverwachting.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen