Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Glibberpartij na nachtelijke brand: strooiploeg in actie

Geplaatst opmaandag 21 januari 2019 - 6:43

De flinke vrieskou zorgde maandagochtend voor een bijzonder probleem in Swalmen. Opvriezend bluswater veroorzaakte daar gladheid.

De brandweer moest in alle vroege aan de slag op de Kruiskamp. Daar brak rond 04:00 uur brand uit in een vrijstaande woning. De vlammen werden met een flinke partij water bestreden.

Lees ook: Vlammen slaan uit dak woning in Swalmen

Strooiploeg in actie
Na het blussen bleek het bluswater te zijn opgevroren. Daardoor werd het glad op de straat rondom het uitgebrande pand. Reden voor de brandweermannen om de gemeente te waarschuwen. Die heeft op haar beurt een strooiploeg opgetrommeld om de strijd met de gladheid aan te gaan.

Video: L1

Glad op de weg
Het kan maandagochtend sowieso glad zijn op de weg vanwege bevriezing van natte weggedeelten, waarschuwt Rijkswaterstaat. In de nacht en vroege maandagochtend heeft het pittig gevroren. Er werd op sommige plekken een temperatuur van -8 graden bereikt.

In de loop van de maandag wordt het stralend zonnig winterweer, meldt Meteo Limburg. Bij een maximumtemperatuur van rond de 2 graden gaat het licht dooien.

Bekijk hier de uitgebreide weersverwachting.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen