Overslaan en naar de inhoud gaan

Glibberen bij natte eerste vrije training F1

Geplaatst opvrijdag 6 september 2019 - 13:27

Van de twintig Formule 1-coureurs slaagde er vrijdagochtend bijna niemand in om zijn auto op de kletsnatte baan van Monza te houden tijdens de eerste vrije training in aanloop naar de Grote Prijs van Italië.

Max Verstappen reed op de intermediate-band aanvankelijk de beste rondetijd, maar toen de baan verder opdroogde gingen anderen sneller.

Lage temperatuur
Verstappen zette op droogweerbanden de zevende tijd neer. Charles Leclerc was in zijn Ferrari uiteindelijk de rapste op het thuiscircuit van het Italiaanse team: 1.27,905. De Limburger klaagde tijdens de training over de radio over de hardheid en lage temperatuur van de banden. Die maakten het moeilijk om de bolide op de baan te houden. De Red Bull van Verstappen glibberde enkele keren over het asfalt, maar hij wist zijn auto wel heel te houden. Ook Verstappens ploeggenoot Alexander Albon moest alles in het werk stellen om schade te voorkomen.

In de vernieling
Albon zette met 1.29,025 de vijfde tijd neer, Verstappen gaf ruim een seconde toe op de Thai (1.30,100). De sessie werd door alle glijpartijen en crashes drie keer stilgelegd. Sergio Pérez maakte de meeste schade. De Mexicaan reed zijn Racing Point in de vernieling toen hij de controle over het stuur verloor en de wagen hardhandig met de bandenstapel in aanraking kwam. Ook voor een glijpartij van de Finse coureur Kimi Räikkönen in de Alfa Romeo gingen de rode vlaggen uit.

Meteorologen verwachten dat het zondagmiddag tijdens de race ook flink gaat regenen. Het staat al vast dat Verstappen achteraan moet starten. Hij krijgt een gridstraf vanwege een motorwissel.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen