Overslaan en naar de inhoud gaan

Glenn Miller Orkest aangevallen tijdens protesten Kiev

Geplaatst opmaandag 18 december 2017 - 9:58

Het Glenn Miller Orkest van Wil Salden uit Obbicht is dit weekend in Kiev terechtgekomen in een uit de hand gelopen politieke demonstratie.

Het orkest stond op het podium van een theater in Kiev toen er een grote politieke demonstratie uitbrak.

De actie was een initiatief van ex-president Mikheil Saakashvili en zijn aanhang. Er waren honderden actievoerders op de been.

Rookbommen
Volgens lokale media werd het gebouw bestormd en werd er gegooid met rookbommen en vuurwerk. De demonstranten wilden het gebouw innemen en er het hoofdkwartier van hun
protestacties vestigen. De politie omsingelde het gebouw en moest zware middelen inzetten om de demonstranten weer weg te krijgen.

Foto: ANP

Doorgespeeld
"Wij hebben voor het onwetende publiek gewoon doorgespeeld om hen rustig en veilig binnen te houden", schrijft een van de geschrokken bandleden op Facebook.

Het Glenn Miller Orkest liet zich niet uit het veld slaan en stond 's avonds gewoon opnieuw op het podium.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen