Overslaan en naar de inhoud gaan

Glenn Miller Orkest aangevallen tijdens protesten Kiev

Geplaatst opmaandag 18 december 2017 - 9:58

Het Glenn Miller Orkest van Wil Salden uit Obbicht is dit weekend in Kiev terechtgekomen in een uit de hand gelopen politieke demonstratie.

Het orkest stond op het podium van een theater in Kiev toen er een grote politieke demonstratie uitbrak.

De actie was een initiatief van ex-president Mikheil Saakashvili en zijn aanhang. Er waren honderden actievoerders op de been.

Rookbommen
Volgens lokale media werd het gebouw bestormd en werd er gegooid met rookbommen en vuurwerk. De demonstranten wilden het gebouw innemen en er het hoofdkwartier van hun
protestacties vestigen. De politie omsingelde het gebouw en moest zware middelen inzetten om de demonstranten weer weg te krijgen.

Foto: ANP

Doorgespeeld
"Wij hebben voor het onwetende publiek gewoon doorgespeeld om hen rustig en veilig binnen te houden", schrijft een van de geschrokken bandleden op Facebook.

Het Glenn Miller Orkest liet zich niet uit het veld slaan en stond 's avonds gewoon opnieuw op het podium.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen