Overslaan en naar de inhoud gaan

Glazen Huis-dj’s voelden 'de liefde van Limburg'

Geplaatst opdonderdag 24 december 2015 - 23:37

3FM-dj's Paul Rabbering, Domien Verschuuren en Giel Beelen hebben de 'liefde van Limburg' gevoeld.

Dat zeggen de dj’s in een interview met de Limburgse kranten.

Veranderingen
"Ik voel me euforisch en ben heel trots op Limburg en Nederland", zegt Verschuuren. "We hebben dit jaar veel basiselementen veranderd, dat moet je durven, en dat zorgde voor nieuwe impulsen. We hebben bij deze editie weer ruimte gekregen voor de verhalen van mensen."

Hoogtepunt
Beelen beaamt dat. "We hebben veel spontane dingen kunnen doen. De weg lag open voor ons, we konden weer echt radio maken." De Glazen House Party is voor Beelen en Verschuuren het hoogtepunt. "Maar dat zeg ik veel meer als jongetje dat houdt van techniek en dancemuziek", stelt hij.

"Ik mocht op een knopje drukken en dan kwam er confetti uit het dak." De dj, die nu negen keer in het Glazen Huis heeft gezeten, is van plan voor een jubileum te gaan. "Graag, al ga ik daar niet over en het hoeft ook niet gelijk volgend jaar."

Foto: ANP/Sander Koning

Mobiliseren
Paul Rabbering prijst Heerlen. "Het is een geweldige plek. Ik heb deze keer veel radio gemaakt in de nacht en de mensen bleven enthousiast. We hebben de liefde gevoeld." Verschuuren meent dat het echter niet alleen een Limburg feestje is geworden.

De uitdaging was om heel Nederland te mobiliseren. Limburg is voor mensen in Den Helder nu eenmaal best ver weg, daarom wilden we het niet alleen maar over Limburg hebben. Dat is gelukt."

'Record niet van belang'
Dat het bedrag van ruim 7,5 miljoen geen record is, vinden de dj’s niet zo belangrijk. "We hebben het over mensen die we kunnen helpen, niet over records", benadrukt Verschuuren.

"Het hele idee van dat record is meer het idee van de buitenwereld dan van ons. We roepen al jaren dat Serious Request geen wedstrijd is. Met 7,5 miljoen euro kunnen we zo ongelooflijk veel mensen helpen."

Lees ook: Serious Request Heerlen brengt ruim 7,5 miljoen op

Op www.limburger.nl een verslag van de slotavond van Serious Request 2015.

Lees hier alle eerdere berichtgeving over het Glazen Huis.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier.

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Paul Rabbering oefent vast voor Glazen Huis met vies sapje
glazen huis, heerlen
Giel Beelen: 'Limburg is nu echt aan de beurt'
Te warm in Heerlen, Glazen Huis niet langer potdicht
Cupcakes in Glazen Huis kwellen de 3FM-dj's
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen