Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Glasvezel buitengebied Horst aan de Maas kost 5,5 miljoen

Geplaatst opmaandag 19 januari 2015 - 13:14

Het kost 5,5 miljoen euro om 1638 adressen in het buitengebied van Horst aan de Maas te voorzien van glasvezel.

De gemeente wil daarvoor een lening van 4,9 miljoen euro afsluiten. Dat blijkt uit een plan van adviesbureau Dialogic en Horst aan de Maas.

65 procent
Het adviesbureau berekende dat bij deelname van minstens 65 procent van desbetreffende 1638 inwoners of bedrijven in het buitengebied aanleg van de snelle vorm van internet rendabel is.

Toeslag
Bewoners of bedrijven moeten daarvoor een zogenoemde buitengebiedtoeslag betalen. Die bedraagt bij de start eenmalig 4000 euro of eenmalig 200 euro én twintig jaar lang maandelijks twintig euro.

Plannen
Als de gemeenteraad volgende maand instemt met de verdere uitwerking van het plan moet in de zomer duidelijk zijn of er voldoende animo voor realisatie is onder inwoners, bedrijven, aannemers en aanbieders van abonnementen. Voor het vervolgonderzoek is 75.000 euro nodig.

Duur
De dorpskernen in Horst aan de Maas werden in 2012 door marktpartij Reggefiber al aangesloten op glasvezel. Het bedrijf vond aanleg in het dunner bevolkte buitengebied te duur.

Lees dinsdag in Dagblad de Limburger meer over de aanleg van glasvezel.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

'Glasvezel beste optie voor buitengebied Horst'
Raad Horst voorzichtig met geld voor onderzoek glasvezel
Buitengebied Horst kan inschrijven voor glasvezel
Nog niet genoeg inschrijvingen glasvezel Horst aan de Maas
Overzicht
Uitgelicht
L1 Samen voor de Voedselbank, ook in 2018!

Net als de afgelopen vier jaar slaat L1 ook dit jaar weer de handen ineen om de Voedselbank te helpen met het inzamelen van lang houdbare levensmiddelen.

De actie vindt plaats van woensdag 5 december tot en met donderdag 13 december. In die periode staan alle kanalen van L1, van radio tot TV en online, weer in het teken van de actie ‘L1 Samen voor de Voedselbank’

Meld ook je actie aan
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen