Overslaan en naar de inhoud gaan

Glaspaleis Heerlen bestaat 80 jaar

Geplaatst opzaterdag 16 mei 2015 - 10:20

Het glaspaleis in Heerlen viert zaterdag zijn 80ste verjaardag met een bijeenkomst van maar liefst 70 nazaten van de familie Schunck.

Het Glaspaleis is een voormalig warenhuis in Heerlen dat in 1933 werd ontworpen door de Heerlense architect Frits Peutz.

Hij ontwierp het gebouw voor de Heerlense stoffenkoopman Peter Schunck. Deze had in het centrum van Heerlen, nabij de Sint-Pancratiuskerk, enkele panden gekocht die hij wilde slopen om het vrijkomende terrein te gebruiken voor een groot warenhuis. Nadat hij in allerlei Europese warenhuizen had rondgekeken, gaf hij Peutz opdracht een gebouw te ontwerpen als een overdekte marktplaats.

Onder de aanwezige nazaten is Leo Schunck uit Maastricht. Hij is het kleinkind van Peter en Christine Schunck. En Leo vertelt graag over de geschiedenis van het Glaspaleis én de familie Schunck. Ook Max Ruiters, bekend van de Kerkraadse politiek, is van de partij. Hij is achterkleinkind van Peter en Christine Schunck.

Schunck-nazaat Max Ruiters in gesprek met Kris Németh (16 mei 2015)

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Glaspaleis Schunck in Heerlen
Schunck in Heerlen trekt meer bezoekers
Glaspaleis Schunck in Heerlen
Schunck* in Heerlen krijgt ton voor Duwen en Trekken
Glaspaleis Schunck in Heerlen
Cultuurinstelling Schunck wordt zelfstandig
Glaspaleis Schunck in Heerlen
Museum Schunck in Heerlen gratis open
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen