Overslaan en naar de inhoud gaan

Glaspaleis Heerlen bestaat 80 jaar

Geplaatst opzaterdag 16 mei 2015 - 10:20

Het glaspaleis in Heerlen viert zaterdag zijn 80ste verjaardag met een bijeenkomst van maar liefst 70 nazaten van de familie Schunck.

Het Glaspaleis is een voormalig warenhuis in Heerlen dat in 1933 werd ontworpen door de Heerlense architect Frits Peutz.

Hij ontwierp het gebouw voor de Heerlense stoffenkoopman Peter Schunck. Deze had in het centrum van Heerlen, nabij de Sint-Pancratiuskerk, enkele panden gekocht die hij wilde slopen om het vrijkomende terrein te gebruiken voor een groot warenhuis. Nadat hij in allerlei Europese warenhuizen had rondgekeken, gaf hij Peutz opdracht een gebouw te ontwerpen als een overdekte marktplaats.

Onder de aanwezige nazaten is Leo Schunck uit Maastricht. Hij is het kleinkind van Peter en Christine Schunck. En Leo vertelt graag over de geschiedenis van het Glaspaleis én de familie Schunck. Ook Max Ruiters, bekend van de Kerkraadse politiek, is van de partij. Hij is achterkleinkind van Peter en Christine Schunck.

Schunck-nazaat Max Ruiters in gesprek met Kris Németh (16 mei 2015)

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Glaspaleis Schunck in Heerlen
Schunck in Heerlen trekt meer bezoekers
Glaspaleis Schunck in Heerlen
Schunck* in Heerlen krijgt ton voor Duwen en Trekken
Glaspaleis Schunck in Heerlen
Cultuurinstelling Schunck wordt zelfstandig
Glaspaleis Schunck in Heerlen
Museum Schunck in Heerlen gratis open
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen