Overslaan en naar de inhoud gaan

Glasgow Rangers eert Ricksen voor duel met Feyenoord

Geplaatst opwoensdag 18 september 2019 - 15:42

De Schotse grootmacht Glasgow Rangers brengt donderdagavond, voorafgaand aan het Europa League-duel tegen Feyenoord, een eerbetoon aan de overleden oud-speler Fernando Ricksen.

Dat zegt een Schotse voetbalfan tegen Fox Sports.

Sjaals en bloemen
Niet alleen bij het Fortuna-stadion in Sittard leggen fans bloemen neer om Ricksen te herdenken. Ook bij Ibrox in Glasgow wordt de Heerlenaar herdacht. Zelfs fans van aartsrivaal Celtic betuigen steun.

Lees ook: Emotionele reacties op overlijden Ricksen: 'Rust zacht'

Legende
Ricksen speelde tussen 2000 en 2006 182 duels voor Glasgow Rangers. Gedurende zijn tijd in Schotland groeide hij uit tot een clubheld. "Hij gaf alles. Hij is een legende", zegt een geëmotioneerde fan. "Hij was precies zo'n speler waar wij op Ibrox van houden."

Donderdagavond brengt de schotse club daarom een eerbetoon aan Ricksen. De Rangers treffen dan Feyenoord in de Europa League.

Standbeeld
Bij het Fortuna-stadion in Sittard wordt woensdagavond om 18:00 uur een stiltemoment gehouden. Daarna wordt een condoleanceregister geopend.

Lees ook: Stiltemoment voor clubheld Ricksen bij Fortuna-stadion

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen