Overslaan en naar de inhoud gaan

Glas bij spoedpost VieCuri voor extra veiligheid

Geplaatst opmaandag 22 juli 2019 - 10:18

De balie van de EHBO en huisartsenpost in ziekenhuis VieCuri in Venlo wordt voorzien van veiligheidsglas.

Deze maatregel moet zorgen voor een groter veiligheidsgevoel bij baliemedewerkers van de spoedpost.

Al langer wens
Volgens de koepelorganisatie Cohesie, die de belangen van zo’n 110 huisartsen in de regio behartigt en ook verantwoordelijk is voor de huisartsenpost (HAP) in het ziekenhuis, wordt er al een tijdje gesproken over deze maatregel. Manager Carla van Velden is dan ook blij dat er nu een besluit is genomen. Met het bouwbureau van het ziekenhuis wordt gekeken wanneer de maatregel daadwerkelijk wordt uitgevoerd.

Toename incidenten
L1 berichtte vorig jaar al over de toename van het aantal incidenten op huisartsenposten en aan balies bij huisartsenpraktijken. Huisartsen luidden de noodklok. Zij lieten destijds weten dat grens bereikt was.

Lees ook: Huisartsen slaan alarm: bijna beveiligers nodig

De situatie speelt overigens in heel Nederland, blijkt ook uit onderzoek dat Trouw afgelopen vrijdag publiceerde.

Open balie
Ondanks verschillende incidenten werd door het ziekenhuisbestuur in het verleden altijd vastgehouden aan een open balie. Dit heeft namelijk voordelen qua gastvrijheid en contact met de patiënten. “Dat is een standpunt wat eerder prima verdedigbaar was en misschien ook nu nog. Maar de incidenten die er geweest zijn, helpen wel om de discussie kracht bij te zetten”, stelt Van Velden. “Alles bij elkaar heeft er nu toe geleid dat dit besluit is genomen.”

Gesprek
Ziekenhuis VieCuri wil inhoudelijk niet verder ingaan op de maatregel. Het ziekenhuis bevestigt dat er gesproken wordt over maatregelen, maar dat het college van bestuur en het bestuur van de spoedpost nog in overleg zijn over de precieze uitvoering.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen