Overslaan en naar de inhoud gaan

Glas bij spoedpost VieCuri voor extra veiligheid

Geplaatst opmaandag 22 juli 2019 - 10:18

De balie van de EHBO en huisartsenpost in ziekenhuis VieCuri in Venlo wordt voorzien van veiligheidsglas.

Deze maatregel moet zorgen voor een groter veiligheidsgevoel bij baliemedewerkers van de spoedpost.

Al langer wens
Volgens de koepelorganisatie Cohesie, die de belangen van zo’n 110 huisartsen in de regio behartigt en ook verantwoordelijk is voor de huisartsenpost (HAP) in het ziekenhuis, wordt er al een tijdje gesproken over deze maatregel. Manager Carla van Velden is dan ook blij dat er nu een besluit is genomen. Met het bouwbureau van het ziekenhuis wordt gekeken wanneer de maatregel daadwerkelijk wordt uitgevoerd.

Toename incidenten
L1 berichtte vorig jaar al over de toename van het aantal incidenten op huisartsenposten en aan balies bij huisartsenpraktijken. Huisartsen luidden de noodklok. Zij lieten destijds weten dat grens bereikt was.

Lees ook: Huisartsen slaan alarm: bijna beveiligers nodig

De situatie speelt overigens in heel Nederland, blijkt ook uit onderzoek dat Trouw afgelopen vrijdag publiceerde.

Open balie
Ondanks verschillende incidenten werd door het ziekenhuisbestuur in het verleden altijd vastgehouden aan een open balie. Dit heeft namelijk voordelen qua gastvrijheid en contact met de patiënten. “Dat is een standpunt wat eerder prima verdedigbaar was en misschien ook nu nog. Maar de incidenten die er geweest zijn, helpen wel om de discussie kracht bij te zetten”, stelt Van Velden. “Alles bij elkaar heeft er nu toe geleid dat dit besluit is genomen.”

Gesprek
Ziekenhuis VieCuri wil inhoudelijk niet verder ingaan op de maatregel. Het ziekenhuis bevestigt dat er gesproken wordt over maatregelen, maar dat het college van bestuur en het bestuur van de spoedpost nog in overleg zijn over de precieze uitvoering.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen