Overslaan en naar de inhoud gaan

Gladheid verdwijnt: snelweg A76 weer open

Geplaatst opzondag 8 januari 2017 - 11:54

De A76 is tussen de grens met Duitsland en knooppunt Kunderberg weer open voor het verkeer. De snelweg was sinds zaterdagavond dicht vanwege extreme gladheid.

Rijkswaterstaat gaf de snelweg rond 11:30 uur weer vrij voor het verkeer.

Gladheid
Door de gladheid gebeurden er zaterdag ruim 180 ongelukken op de Limburgse wegen. Vooral 's middags was het aanpoten voor de hulpdiensten en bergingsbedrijven. Op een gegeven moment ging het op zóveel plekken tegelijk mis, dat de politie en Rijkswaterstaat besloten een aantal stukken snelweg af te sluiten.

Lees ook: Chaos op Limburgse wegen: al 150 ongelukken door gladheid

Snelwegen dicht
Gedeelten van de A73, A2 en A76 gingen dicht. Automobilisten konden op de meeste snelwegen korte tijd later weer gebruik maken van alle rijstroken. De A76 bleef tussen de Duitse grens en knooppunt Kunderberg de hele nacht dicht. Pas zondag rond het middaguur was het wegdek weer veilig genoeg voor het verkeer.

Lees ook: Dashcam filmt glijpartij en botsing op spekgladde A2

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Dichte mist en gladheid leiden niet tot problemen
Strooiploegen klaar voor eerste nachtvorst
Opgepast: slecht zicht door verraderlijke mistbanken
Limburg wordt wakker onder een laag sneeuw
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen