Overslaan en naar de inhoud gaan

Gladde wegen: gemeenten stellen prioriteiten

Geplaatst opwoensdag 23 januari 2019 - 14:55

De gemeenten in Limburg maken de 'belangrijkste' wegen het eerst schoon. In die afweging wordt er vooral gekeken naar de veiligheid en bereikbaarheid van steden.

Dinsdag werd heel Limburg geconfronteerd met de eerste sneeuw van dit jaar. De winterse buien hebben voor gladheid gezorgd op de wegen en stelden hiermee de veiligheid in het verkeer op de proef.

Schuifmachines
De gemeente Maastricht ontving woensdag een handje vol klachten over de gladheid. "Eerst worden onder meer de grotere wegen, busroutes, brede fietspaden, bruggen en viaducten schoon gemaakt. Denk hierbij ook aan de wegen bij bejaardencentra en verzorgingshuizen", zegt een woordvoerder van de gemeente Maastricht in gesprek met L1. Met behulp van de zogeheten multicars en 'schuifmachines' worden de wegen veilig gemaakt. "We proberen de belangrijkste wegen als eerste schoon te krijgen. Hoewel er in de bebouwde kom niet gestrooid wordt, valt het centrum van de stad qua gladheid wel mee."

Bebouwde kom
De klachten die de gemeenten ontvangen zijn meerendeel afkomstig uit de bebouwde kom. Ook tientallen mensen, woonachtig in de gemeente Roermond, dienden een klacht in. Een gemeentewoordvoerder laat weten dat alle klachten vanuit de bebouwde kom komen. Daar wordt namelijk niet gestrooid met zout.

Twee klachten
De gemeente Eijsden-Margraten strooit al haar wegen en ontving maar twee klachten over de gladheid. "Er is dinsdag gestrooid en woensdagmiddag zal er opnieuw een strooironde gedaan worden op alle wegen binnen de gemeente", zegt een voorlichter van de gemeente. "Wanneer er na er na het strooien sprake is van sneeuwval en het wegdek wordt niet door weggebruikers benut, bestaat de mogelijkheid dat de wegen weer wit worden."

Onmogelijk
Ook de gemeente Heerlen laat van zich spreken. De gemeente reageert op een klacht met een tweet. 'Het is onmogelijk om heel Heerlen vrij te maken', schrijft de gemeente. Als eerste worden de belangrijkste doorgaande wegen aangepakt.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen