Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Gladde wegen: gemeenten stellen prioriteiten

Geplaatst opwoensdag 23 januari 2019 - 14:55

De gemeenten in Limburg maken de 'belangrijkste' wegen het eerst schoon. In die afweging wordt er vooral gekeken naar de veiligheid en bereikbaarheid van steden.

Dinsdag werd heel Limburg geconfronteerd met de eerste sneeuw van dit jaar. De winterse buien hebben voor gladheid gezorgd op de wegen en stelden hiermee de veiligheid in het verkeer op de proef.

Schuifmachines
De gemeente Maastricht ontving woensdag een handje vol klachten over de gladheid. "Eerst worden onder meer de grotere wegen, busroutes, brede fietspaden, bruggen en viaducten schoon gemaakt. Denk hierbij ook aan de wegen bij bejaardencentra en verzorgingshuizen", zegt een woordvoerder van de gemeente Maastricht in gesprek met L1. Met behulp van de zogeheten multicars en 'schuifmachines' worden de wegen veilig gemaakt. "We proberen de belangrijkste wegen als eerste schoon te krijgen. Hoewel er in de bebouwde kom niet gestrooid wordt, valt het centrum van de stad qua gladheid wel mee."

Bebouwde kom
De klachten die de gemeenten ontvangen zijn meerendeel afkomstig uit de bebouwde kom. Ook tientallen mensen, woonachtig in de gemeente Roermond, dienden een klacht in. Een gemeentewoordvoerder laat weten dat alle klachten vanuit de bebouwde kom komen. Daar wordt namelijk niet gestrooid met zout.

Twee klachten
De gemeente Eijsden-Margraten strooit al haar wegen en ontving maar twee klachten over de gladheid. "Er is dinsdag gestrooid en woensdagmiddag zal er opnieuw een strooironde gedaan worden op alle wegen binnen de gemeente", zegt een voorlichter van de gemeente. "Wanneer er na er na het strooien sprake is van sneeuwval en het wegdek wordt niet door weggebruikers benut, bestaat de mogelijkheid dat de wegen weer wit worden."

Onmogelijk
Ook de gemeente Heerlen laat van zich spreken. De gemeente reageert op een klacht met een tweet. 'Het is onmogelijk om heel Heerlen vrij te maken', schrijft de gemeente. Als eerste worden de belangrijkste doorgaande wegen aangepakt.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen