Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Gladde wegen: gemeenten stellen prioriteiten

Geplaatst opwoensdag 23 januari 2019 - 14:55

De gemeenten in Limburg maken de 'belangrijkste' wegen het eerst schoon. In die afweging wordt er vooral gekeken naar de veiligheid en bereikbaarheid van steden.

Dinsdag werd heel Limburg geconfronteerd met de eerste sneeuw van dit jaar. De winterse buien hebben voor gladheid gezorgd op de wegen en stelden hiermee de veiligheid in het verkeer op de proef.

Schuifmachines
De gemeente Maastricht ontving woensdag een handje vol klachten over de gladheid. "Eerst worden onder meer de grotere wegen, busroutes, brede fietspaden, bruggen en viaducten schoon gemaakt. Denk hierbij ook aan de wegen bij bejaardencentra en verzorgingshuizen", zegt een woordvoerder van de gemeente Maastricht in gesprek met L1. Met behulp van de zogeheten multicars en 'schuifmachines' worden de wegen veilig gemaakt. "We proberen de belangrijkste wegen als eerste schoon te krijgen. Hoewel er in de bebouwde kom niet gestrooid wordt, valt het centrum van de stad qua gladheid wel mee."

Bebouwde kom
De klachten die de gemeenten ontvangen zijn meerendeel afkomstig uit de bebouwde kom. Ook tientallen mensen, woonachtig in de gemeente Roermond, dienden een klacht in. Een gemeentewoordvoerder laat weten dat alle klachten vanuit de bebouwde kom komen. Daar wordt namelijk niet gestrooid met zout.

Twee klachten
De gemeente Eijsden-Margraten strooit al haar wegen en ontving maar twee klachten over de gladheid. "Er is dinsdag gestrooid en woensdagmiddag zal er opnieuw een strooironde gedaan worden op alle wegen binnen de gemeente", zegt een voorlichter van de gemeente. "Wanneer er na er na het strooien sprake is van sneeuwval en het wegdek wordt niet door weggebruikers benut, bestaat de mogelijkheid dat de wegen weer wit worden."

Onmogelijk
Ook de gemeente Heerlen laat van zich spreken. De gemeente reageert op een klacht met een tweet. 'Het is onmogelijk om heel Heerlen vrij te maken', schrijft de gemeente. Als eerste worden de belangrijkste doorgaande wegen aangepakt.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto

Meest gelezen