Overslaan en naar de inhoud gaan

Gladde wegen door sneeuwval in Limburg

Geplaatst opzaterdag 24 januari 2015 - 9:18

Sneeuwval zorgde zaterdagochtend voor gladde wegen in de hele provincie Limburg.

Er gebeurden zaterdagochtend meerdere ongevallen door de gladheid. In de meeste gevallen bleef het bij blikschade. Vooral op de binnenwegen kon het verraderlijk glad zijn. Ook op de A73 moesten automobilisten in zuidelijke richting rekening houden met een langere reistijd.

Winterweer
Het winterse weer trok zaterdag in alle vroegte oostwaarts over het land. In het westen viel al vroeg in de ochtend ijzel, in het zuiden vielen de eerste sneeuwvlokken pas rond 7.00 uur uit de lucht.

Voorspelling
MeteoLimburg voorspelde dat er ongeveer 1 tot 4 centimeter sneeuw zou komen te liggen. Doordat de temperatuur van het wegdek iets onder het vriespunt lag, kon het extreem glad zijn op de Limburgse wegen. Tegen het einde van de ochtend werd het droog. Lees de volledige weersvoorspelling hier.

Code oranje
In het hele land gold sinds vrijdagavond de KNMI-code oranje voor extreem weer. Rond 13:00 uur hief het KNMI de alarmcode op. Op binnenwegen kan het echter nog altijd glad zijn.

Sneeuw in Heerlen, winter 2014-2015.
Foto: Arthur Hubers (1Limburg)

Minder treinen
Vanwege het winterweer paste de NS de dienstregeling aan. Tussen Den Bosch en Sittard reden twee in plaats van vier intercity's per uur. Op het traject Venlo - Eindhoven reden geen intercity's en tussen Venlo en Deurne reden alleen sprinters. Ook Veolia kampte met problemen op het spoor.

Rijkswaterstaat
Om de gladheid te bestrijden heeft Rijkswaterstaat tot zaterdag 8.00 uur ongeveer 6 miljoen kilo zout op de snelwegen gestrooid. Vrijdagavond begonnen de strooiwagens met preventief strooien, omdat er voor in de nacht ijzel was voorspeld. "En dan blijven we strooien zolang de buien vallen", zei een woordvoerder zaterdagochtend.

Sneeuwschuivers
In het zuiden van het land werden sneeuwschuivers ingezet. Na het schuiven strooide Rijkswaterstaat opnieuw, "tot de wegen weer goed zwart zijn".

Via onze Facebook-pagina kwamen er mooie foto's van besneeuwde landschappen binnen.

Foto: Bert Peters (via Facebook)
Foto: Wim Peters (via Facebook)
Sneeuw in Roermond.
Foto: Thijs Huijerjans (via Facebook)
Sneeuw in Meerssen.
Foto: Yannick vd H. (via Facebook)
Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Januari was koud maar wel superzonnig
Sneeuwval in Limburg op de dag na kerst
Waarschuwing voor gladheid door bevriezing
Hier en daar glad op wegen in Noord-Limburg
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen