Overslaan en naar de inhoud gaan

Gladde wegen door sneeuwval in Limburg

Geplaatst opzaterdag 24 januari 2015 - 9:18

Sneeuwval zorgde zaterdagochtend voor gladde wegen in de hele provincie Limburg.

Er gebeurden zaterdagochtend meerdere ongevallen door de gladheid. In de meeste gevallen bleef het bij blikschade. Vooral op de binnenwegen kon het verraderlijk glad zijn. Ook op de A73 moesten automobilisten in zuidelijke richting rekening houden met een langere reistijd.

Winterweer
Het winterse weer trok zaterdag in alle vroegte oostwaarts over het land. In het westen viel al vroeg in de ochtend ijzel, in het zuiden vielen de eerste sneeuwvlokken pas rond 7.00 uur uit de lucht.

Voorspelling
MeteoLimburg voorspelde dat er ongeveer 1 tot 4 centimeter sneeuw zou komen te liggen. Doordat de temperatuur van het wegdek iets onder het vriespunt lag, kon het extreem glad zijn op de Limburgse wegen. Tegen het einde van de ochtend werd het droog. Lees de volledige weersvoorspelling hier.

Code oranje
In het hele land gold sinds vrijdagavond de KNMI-code oranje voor extreem weer. Rond 13:00 uur hief het KNMI de alarmcode op. Op binnenwegen kan het echter nog altijd glad zijn.

Sneeuw in Heerlen, winter 2014-2015.
Foto: Arthur Hubers (1Limburg)

Minder treinen
Vanwege het winterweer paste de NS de dienstregeling aan. Tussen Den Bosch en Sittard reden twee in plaats van vier intercity's per uur. Op het traject Venlo - Eindhoven reden geen intercity's en tussen Venlo en Deurne reden alleen sprinters. Ook Veolia kampte met problemen op het spoor.

Rijkswaterstaat
Om de gladheid te bestrijden heeft Rijkswaterstaat tot zaterdag 8.00 uur ongeveer 6 miljoen kilo zout op de snelwegen gestrooid. Vrijdagavond begonnen de strooiwagens met preventief strooien, omdat er voor in de nacht ijzel was voorspeld. "En dan blijven we strooien zolang de buien vallen", zei een woordvoerder zaterdagochtend.

Sneeuwschuivers
In het zuiden van het land werden sneeuwschuivers ingezet. Na het schuiven strooide Rijkswaterstaat opnieuw, "tot de wegen weer goed zwart zijn".

Via onze Facebook-pagina kwamen er mooie foto's van besneeuwde landschappen binnen.

Foto: Bert Peters (via Facebook)
Foto: Wim Peters (via Facebook)
Sneeuw in Roermond.
Foto: Thijs Huijerjans (via Facebook)
Sneeuw in Meerssen.
Foto: Yannick vd H. (via Facebook)
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Januari was koud maar wel superzonnig
Sneeuwval in Limburg op de dag na kerst
Waarschuwing voor gladheid door bevriezing
Hier en daar glad op wegen in Noord-Limburg
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts