Overslaan en naar de inhoud gaan

GL wil provinciaal vangnet jeugdzorg

Geplaatst opdonderdag 6 november 2014 - 20:56

Er moet een provinciaal vangnet komen voor de jeugdzorg. Gemeenten moeten daar een beroep op kunnen doen als ze geld tekort komen om een goede jeugdzorg te garanderen.

Dat is één van de opvallende punten uit het concept-verkiezingsprogramma van GroenLinks voor de provinciale statenverkiezingen in maart.

Bijspringen
De jeugdzorg gaat op 1 januari over van de provincie naar de gemeenten. Maar om onverantwoorde situaties als wachtlijsten en het omvallen van instellingen te voorkomen, moet de provincie zonodig financieel bijspringen, vindt GroenLinks.

Energie-akkoord
De partij wil ook een Limburgs energie-akkoord. Daarin moet staan dat in 2030 alle energie in Limburg duurzaam wordt opgewekt.
GroenLinks is ook tegen de bouw van nieuwe megastallen en wil meer inzet voor biologische landbouw en dierenwelzijn. Om de bouw te stimuleren, moeten er grootschalige isolatieprojecten van woningen komen. Die zorgen ook voor een lagere energierekening en zijn goed voor het milieu, aldus GroenLinks.

Minder regels
Op economisch gebied pleit de partij ondermeer voor minder regels voor het midden- en kleinbedrijf en meer mogelijkheden voor startende ondernemers.

Volgende week zaterdag wordt het verkiezingsprogramma definitief vastgesteld op een ledenvergadering van GroenLinks-Limburg. De partij bezet momenteel drie van de 47 zetels in het Limburgs Parlement.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Zorgen om controles bij chemische bedrijven
Gouvernement Provinciale Staten Provincie Limburg Provincie Bestuur Maastricht
GroenLinks: Corona toont noodzaak ander beleid aan
'GroenLinks klaar voor Gedeputeerde Staten'
Limburgs parlement blijft mannenbolwerk
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen