Overslaan en naar de inhoud gaan

Gitarist The Police na 40 jaar terug op Pinkpop

Geplaatst opvrijdag 23 november 2018 - 16:13

Andy Summers, gitarist van The Police staat komend jaar toch op Pinkpop.

Voor de fans helaas niet op het podium met de rest van de band, maar wel in een speciaal Pinkpop-up museum met zijn fotowerk. "Het grote publiek weet niet dat Andy Summers ook een fantastische fotograaf is", vertelt Bonnefantendirecteur Stijn Huijts.

Pinkpop-up museum
Het idee is ontstaan doordat het Bonnefantenmuseum in Maastricht volgend jaar een overzichtstentoonstelling krijgt. "Naast een overzicht van zijn fotografisch werk in het museum laten we op Pinkpop in ons Pinkpop-up museum ook de foto's zien die hij maakte tijdens de tournees van The Police", aldus Huijts.

Rode draad
Summers publiceerde vier boeken: Throb (1983), Light Strings (2004), I'll be Watching You (2007) en Desirer Walks the Street (2009). In 2012 maakte hij de film Can't stand losing you, gebaseerd op zijn gelijknamige autobiografie. "Daarin vormt zijn fotografiepraktijk een belangrijke rode draad", zegt het museum. De tentoonstelling A Certain Strangeness opent op 6 juni en toont Summers’ fotografisch werk uit de periode 1980-2017.

Reünie?
De laatste keer dat Summers met The Police op Pinkpop stond was in 1979. Buro Pinkpop heeft laten weten dat zij haar zinnen heeft gezet op een reünie van de band voor de jubileumeditie van het festival in 2019. Volgens kenners zou de kans klein zijn dat de mannen nog een keer samen komen, omdat ze nog steeds onderling ruzie zouden hebben.

Lees ook: Geen U2 op jubileum-Pinkpop, deur The Police staat nog open

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen