Overslaan en naar de inhoud gaan

Gitarist The Police na 40 jaar terug op Pinkpop

Geplaatst opvrijdag 23 november 2018 - 16:13

Andy Summers, gitarist van The Police staat komend jaar toch op Pinkpop.

Voor de fans helaas niet op het podium met de rest van de band, maar wel in een speciaal Pinkpop-up museum met zijn fotowerk. "Het grote publiek weet niet dat Andy Summers ook een fantastische fotograaf is", vertelt Bonnefantendirecteur Stijn Huijts.

Pinkpop-up museum
Het idee is ontstaan doordat het Bonnefantenmuseum in Maastricht volgend jaar een overzichtstentoonstelling krijgt. "Naast een overzicht van zijn fotografisch werk in het museum laten we op Pinkpop in ons Pinkpop-up museum ook de foto's zien die hij maakte tijdens de tournees van The Police", aldus Huijts.

Rode draad
Summers publiceerde vier boeken: Throb (1983), Light Strings (2004), I'll be Watching You (2007) en Desirer Walks the Street (2009). In 2012 maakte hij de film Can't stand losing you, gebaseerd op zijn gelijknamige autobiografie. "Daarin vormt zijn fotografiepraktijk een belangrijke rode draad", zegt het museum. De tentoonstelling A Certain Strangeness opent op 6 juni en toont Summers’ fotografisch werk uit de periode 1980-2017.

Reünie?
De laatste keer dat Summers met The Police op Pinkpop stond was in 1979. Buro Pinkpop heeft laten weten dat zij haar zinnen heeft gezet op een reünie van de band voor de jubileumeditie van het festival in 2019. Volgens kenners zou de kans klein zijn dat de mannen nog een keer samen komen, omdat ze nog steeds onderling ruzie zouden hebben.

Lees ook: Geen U2 op jubileum-Pinkpop, deur The Police staat nog open

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen