Overslaan en naar de inhoud gaan

Giro: Tom Dumoulin gooit handdoek alsnog in de ring

Geplaatst opwoensdag 15 mei 2019 - 14:15

Tom Dumoulin is woensdagmiddag in de vijfde etappe van de Giro d'Italia alsnog afgestapt.

Woensdagochtend nam de Sunweb-renner in goed overleg met zijn ploegleider en teamarts het besluit om ondanks de pijn toch van start te gaan, maar na drie kilometer gooide Dumoulin alsnog de handdoek in de ring.

Eindzege
Dumoulin kwam dinsdag in de slotkilometers van de vierde rit lelijk ten val. Hierbij liep de Maastrichtenaar schade op aan zijn linkerknie. Hierdoor werd de kans op de eindzege vrijwel onmogelijk.

Gedag
De kopman van Sunweb hield de gemoederen op social media woensdag druk bezig. Toen de fiets van Dumoulin 'gewoon' op de ploegwagen van Sunweb stond, werd het vermoeden steeds sterker dat hij de Giro van dit jaar nog geen gedag wilde zeggen.

In 2017 won Dumoulin de Ronde van Italië. Een jaar later werd hij tweede achter Chris Froome.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een coole airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de coole airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen