Overslaan en naar de inhoud gaan

Giro: Tom Dumoulin gooit handdoek alsnog in de ring

Geplaatst opwoensdag 15 mei 2019 - 14:15

Tom Dumoulin is woensdagmiddag in de vijfde etappe van de Giro d'Italia alsnog afgestapt.

Woensdagochtend nam de Sunweb-renner in goed overleg met zijn ploegleider en teamarts het besluit om ondanks de pijn toch van start te gaan, maar na drie kilometer gooide Dumoulin alsnog de handdoek in de ring.

Eindzege
Dumoulin kwam dinsdag in de slotkilometers van de vierde rit lelijk ten val. Hierbij liep de Maastrichtenaar schade op aan zijn linkerknie. Hierdoor werd de kans op de eindzege vrijwel onmogelijk.

Gedag
De kopman van Sunweb hield de gemoederen op social media woensdag druk bezig. Toen de fiets van Dumoulin 'gewoon' op de ploegwagen van Sunweb stond, werd het vermoeden steeds sterker dat hij de Giro van dit jaar nog geen gedag wilde zeggen.

In 2017 won Dumoulin de Ronde van Italië. Een jaar later werd hij tweede achter Chris Froome.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen