Overslaan en naar de inhoud gaan

Giro: Tom Dumoulin gooit handdoek alsnog in de ring

Geplaatst opwoensdag 15 mei 2019 - 14:15

Tom Dumoulin is woensdagmiddag in de vijfde etappe van de Giro d'Italia alsnog afgestapt.

Woensdagochtend nam de Sunweb-renner in goed overleg met zijn ploegleider en teamarts het besluit om ondanks de pijn toch van start te gaan, maar na drie kilometer gooide Dumoulin alsnog de handdoek in de ring.

Eindzege
Dumoulin kwam dinsdag in de slotkilometers van de vierde rit lelijk ten val. Hierbij liep de Maastrichtenaar schade op aan zijn linkerknie. Hierdoor werd de kans op de eindzege vrijwel onmogelijk.

Gedag
De kopman van Sunweb hield de gemoederen op social media woensdag druk bezig. Toen de fiets van Dumoulin 'gewoon' op de ploegwagen van Sunweb stond, werd het vermoeden steeds sterker dat hij de Giro van dit jaar nog geen gedag wilde zeggen.

In 2017 won Dumoulin de Ronde van Italiƫ. Een jaar later werd hij tweede achter Chris Froome.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen