Overslaan en naar de inhoud gaan

Giro 777: al 2 miljoen euro opgehaald voor Limburg

Geplaatst opzaterdag 17 juli 2021 - 15:12

Een paar uur nadat het eerste miljoen werd opgehaald door Giro 777, is zaterdagmiddag de grens van 2 miljoen euro gepasseerd.

Een woordvoerder van het Nationaal Rampenfonds (NRF) laat aan persbureau ANP weten aangenaam verrast te zijn.

Enorme belangstelling
Het inzamelingsnummer is vrijdag opengesteld door het NRF voor het door hoogwater getroffen Limburg. Particulieren, bedrijven en instellingen hebben massaal gedoneerd. De website giro777.nl was door de enorme belangstelling afgelopen nacht zelfs niet bereikbaar. De inzamelingsactie blijft de komende dagen lopen.

Het NRF zal de giften via een beoordelingscommissie toekennen aan gekwalificeerde herstelprojecten van maatschappelijke organisaties.

Orkaan Irma laatste keer
De laatste grote hulpactie van het NRF is in 2017 opgezet. Destijds heeft het fonds 2 miljoen euro uitgekeerd voor herstelprojecten op Sint Maarten, Saba en Sint Eustatius. Op die eilanden heeft orkaan Irma dat jaar flink huis gehouden.

Ook eerdere overstromingen
Het is niet de eerste keer dat het Nationaal Rampenfonds Limburg te hulp schiet. Het NRF heeft ook financiële bijdragen geleverd na de aardbeving en overstromingen in 1993 en 1995.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen