Overslaan en naar de inhoud gaan

Gio Lippens wint prijs voor beste sportverslag

Geplaatst opzaterdag 19 december 2015 - 12:39

NOS-verslaggever Gio Lippens uit Hoensbroek is de winnaar geworden van de Theo Koomen Award 2015, de prijs voor het beste sportverslag van het jaar.

Het fragment dat in de prijzen is gevallen komt uit Radio Tour de France van Radio 1, meldt de NOS zaterdag. Lippens beschrijft de heftige valpartij waar onder meer Tom Dumoulin en geletruidrager Fabian Cancellara onderdeel van waren.

Tom Dumoulin
Juryvoorzitter Evert ten Napel licht toe. "Gio heeft ons met zijn wielerverslaggeving dicht bij de koers gebracht. Hij liet ons mee treuren met de enorme valpartij in de Tour, maar ook met de geweldige prestaties van Tom Dumoulin in de Vuelta."

"Het was voor de jury en de voorzitter weer een moeilijke keus, want de radioverslaggeving staat op een hoog niveau. Toch springt Gio er dit keer met een half wiel bovenuit", aldus Ten Napel. Lippens ontving de award in het NPO Radio 2-programma Grand Café Kranenbarg.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Olav Mol wint prijs voor 'Yo hé, yo ho, yo fucking bizar'
Islamitische zwemvereniging snapt ophef niet
Eerste Limburgse indoor beach in Heerlen
DSM partner van wielerploeg Giant-Alpecin
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen