Overslaan en naar de inhoud gaan

Gio Lippens: Griezelig wat Jumbo-Visma met Dumoulin doet

Geplaatst opdinsdag 23 februari 2021 - 6:00

Wielercommentator Gio Lippens vindt het gevaarlijk dat Jumbo-Visma openlijk de deur openhoudt voor een eventuele Tour-deelname van de tijdelijk gestopte Tom Dumoulin.

Dat zegt de in Hoensbroek geboren Lippens, maandagavond in AvondGasten Sport.

Druk
Volgens de wielerploeg staat de deur voor deelname aan de Tour de France op een kier. "Ik vind het griezelig wat ze doen, want je legt wel druk op een renner", zegt de wielercommentator. "Zeker omdat hij het met het wereldje en het gedoe een beetje klaar is. Ik denk dat met zo'n nieuwsbericht alleen maar de druk erop staat en dat dat een averechts effect heeft."

Video: L1

Verbazing
Lippens vond het nieuws over het tijdelijk stoppen van Tom Dumoulin als profwielrenner 'heftig'. Toch was er geen verbazing bij Lippens toen hij het nieuws hoorde. "Het verbaast me niet omdat hij anders in de wielerwereld staat. Eigenlijk ben ik niet enorm geschrokken, ik vind het juist dapper." Dumoulin gaf een maand geleden aan voorlopig niet te willen koersen.

Lees ook: Dumoulin nog niet helemaal afgeschreven voor Tourdeelname

Boek
Lippens bracht afgelopen week een nieuw boek uit samen met de Vlaamse wielercommentator José de Cauwer. Het boek Surplace gaat over het 'bijzondere wielerseizoen van 2020. Onder meer de twee afgelastingen van de Amstel Gold Race komen aanbod in het boek. Lippens hoopt dat de editie van dit jaar, die staat gepland op 18 april, wel doorgaat. "Ik zou het koersdirecteur Leo van Vliet zo gunnen, maar natuurlijk ook als liefhebber."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen