Overslaan en naar de inhoud gaan

Gilbert hoopt topfit te zijn voor Amstel Gold Race

Geplaatst opzondag 3 april 2016 - 17:32

Philippe Gilbert hoopt op tijd topfit te zijn voor de Amstel Gold Race.

De oud-wereldkampioen koos zaterdag voor de Volta Limburg Classic om zich voor te bereiden op de Nederlandse klassieker. "Om de Amstel te winnen moet je top zijn. Dat ben ik nu nog niet", zegt Gilbert.

Schoonouders
De drievoudig winnaar van de Amstel Gold Race voelt zich thuis in de Limburgse heuvels. Aan de start van de Volta Limburg Classic zocht hij meteen zijn schoonouders op. Schoonmoeder Andrea groeide op vlakbij de start aan de Diepstraat in Eijsden. "Bijzonder om hier te koersen."

Ziek
Gilbert was ziek, dat verstoort zijn voorbereiding op het voorjaar. De Belg traint hard om de Gold Race voor de vierde keer te winnen. "Misschien ben ik top, misschien haal ik het net niet."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen