Overslaan en naar de inhoud gaan

Gijzeling Venlo: moeder lid Bende van Venlo gechanteerd

Geplaatst opmaandag 16 oktober 2017 - 12:13

De vrouw die in Venlo in haar eigen huis werd gegijzeld, is de moeder van Frenkie P., de voormalige voorman van de Bende van Venlo.

Dat zegt de familie van de vrouw tegen L1.

Levenslang
De Bende van Venlo pleegde in de jaren negentig moorden en berovingen in Venlo en omgeving. Frenkie P. zit op dit moment in Roermond een levenslange gevangenisstraf uit. Hij is schuldig bevonden aan moord en doodslag.

Lees ook: Wie is Bende van Venlo-lid Frenkie P.?

Chantage
Volgens de vrouw wordt ze gechanteerd door de gijzelnemer. Het zou gaan om een voormalig lid van de Bende van Venlo
. "Ik zou Frenkie in de gevangenis moeten vragen om een boodschap door te geven. Hij zou dan moeten zeggen dat het voormalig bendelid onschuldig is."

Lees ook: Arrestatieteam bevrijdt gegijzelde vrouw uit woning

De politie kan dat niet bevestigen: "De verdachte was door de gegijzelde vrouw herkend. Op welke manier ze elkaar kenden, kunnen we nog niet zeggen", aldus een woordvoerder.

Kienavond
De vrouw was gaan kienen en werd bij thuiskomst overmeesterd en haar woning ingeduwd. Uiteindelijk wist ze aan haar gijzelnemers te ontkomen. Ze sloot zichzelf op het toilet op en belde de politie. "Ze heeft ruim twee uur op het arrestatieteam moeten wachten", vertelt haar zoon.

Opgepakt
Enkele uren nadat het arrestatieteam het huis van de vrouw binnenviel is een 63-jarige man uit Venlo in zijn huis opgepakt vanwege de gijzeling.

Ine, de moeder van Frenkie P., na de gijzeling in oktober 2017.
Video: L1
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen