Overslaan en naar de inhoud gaan

Gijzeling Venlo: moeder lid Bende van Venlo gechanteerd

Geplaatst opmaandag 16 oktober 2017 - 12:13

De vrouw die in Venlo in haar eigen huis werd gegijzeld, is de moeder van Frenkie P., de voormalige voorman van de Bende van Venlo.

Dat zegt de familie van de vrouw tegen L1.

Levenslang
De Bende van Venlo pleegde in de jaren negentig moorden en berovingen in Venlo en omgeving. Frenkie P. zit op dit moment in Roermond een levenslange gevangenisstraf uit. Hij is schuldig bevonden aan moord en doodslag.

Lees ook: Wie is Bende van Venlo-lid Frenkie P.?

Chantage
Volgens de vrouw wordt ze gechanteerd door de gijzelnemer. Het zou gaan om een voormalig lid van de Bende van Venlo
. "Ik zou Frenkie in de gevangenis moeten vragen om een boodschap door te geven. Hij zou dan moeten zeggen dat het voormalig bendelid onschuldig is."

Lees ook: Arrestatieteam bevrijdt gegijzelde vrouw uit woning

De politie kan dat niet bevestigen: "De verdachte was door de gegijzelde vrouw herkend. Op welke manier ze elkaar kenden, kunnen we nog niet zeggen", aldus een woordvoerder.

Kienavond
De vrouw was gaan kienen en werd bij thuiskomst overmeesterd en haar woning ingeduwd. Uiteindelijk wist ze aan haar gijzelnemers te ontkomen. Ze sloot zichzelf op het toilet op en belde de politie. "Ze heeft ruim twee uur op het arrestatieteam moeten wachten", vertelt haar zoon.

Opgepakt
Enkele uren nadat het arrestatieteam het huis van de vrouw binnenviel is een 63-jarige man uit Venlo in zijn huis opgepakt vanwege de gijzeling.

Ine, de moeder van Frenkie P., na de gijzeling in oktober 2017.
Video: L1
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen