Gevangene arrestatie crimineel handboeien stock

'Kwezel' vrijgesproken van brute gijzeling en afpersing

Kevin B. (39), alias Kwezel, is definitief een vrij man. Justitie eiste vier jaar cel voor betrokkenheid bij een brute gijzeling en afpersing in Landgraaf, maar de rechter ziet daarvoor te weinig bewijs.

Universiteit Maastricht University
Universiteit Maastricht opent hulplijnen na cyberaanval

Universiteit Maastricht opent op korte termijn tijdelijke hulplijnen voor studenten en medewerkers. Zij kunnen daar met vragen terecht over de gevolgen van de cyberaanval bij de instelling.

ANP-346450143
Tbs'er gijzelde therapeut in kliniek Rooyse Wissel

Een 32-jarige tbs'er heeft een sociotherapeut van tbs-kliniek de Rooyse Wissel gegijzeld en gedreigd haar keel door te snijden. Hij pakte de vrouw van achter vast en hield een scheermesje tegen haar keel.

Gijzeling stock
Mysterie in Kerkrade: wie knevelde Serviër in kelder?

Justitie staat voor een mysterieuze zaak in Kerkrade. Eind augustus werd daar een Servische man gekneveld en vastgehouden in een kelder, maar wat zich er precies afspeelde is onduidelijk.

Vijf jaar cel voor gijzeling moeder Bende van Venlo-baas

Voormalig Bende van Venlo-lid Hassan T. moet vijf jaar de cel in voor de gijzeling van de moeder van Frenkie P, in de jaren '90 de leider van de beruchte Venlose misdaadbende.

Verdachte brute woningoverval Kessel opgepakt

De politie heeft een verdachte aangehouden voor een brute nachtelijke woningoverval op een echtpaar in Kessel.

Bende van Venlo laat Hassan niet los: zes jaar cel geëist

De 64-jarige Hassan T. moet zes jaar de cel in voor het gijzelen en bedreigen van een vrouw in Venlo. Dat heeft justitie woensdag geëist. Vervolgens is hij gearresteerd in de rechtbank.

Deurwaarder gegijzeld en bedreigd in Neeritter

Een deurwaarder is dinsdag tijdens zijn werkzaamheden in Neeritter kort gegijzeld geweest door de persoon bij wie hij aan de deur kwam om een schuld te innen.

Gijzelnemer van Caberg vrij na veertien jaar tbs

Na ruim veertien jaar zit het tbs-traject van Maastrichtenaar Eric E. (54) erop. De rechter heeft in hoger beroep besloten dat hij nu écht vrij is, nadat hij in 2004 tbs kreeg voor het gijzelen van zijn kinderen.

Groot onderzoek na vondst gewonde man in woning

In de woning in Heerlen waar in de nacht van maandag op dinsdag een gewonde man werd gevonden, wordt groot onderzoek gedaan.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten