Overslaan en naar de inhoud gaan

Gijsbert Ruiter verbijsterd over film

Geplaatst opzaterdag 13 februari 2016 - 6:05

Gijsbert Ruiter is verbijsterd dat een speelfilm over hem in de maak is. Hij beweert dat hij niet is ingelicht.

Dat zegt hij tegen Dagblad De Limburger.

Molotov Man
De Brabantse filmmaker Joris Weerts heeft aangekondigd dat nog dit jaar de film Molotov Man zal verschijnen. Gebaseerd op het leven van Gijsbert Ruiter met zijn toenmalige partner Margot en hun zoon in de maanden voor het molotov-incident in 2012 in Haelen.

Agenten
Toen gooide Ruiter met brandende benzine naar agenten die een hek kwamen weghalen dat hem tegen woonwagenkampbewoners moest beveiligen. Weerts werkt al jaren aan de film en zegt hier wel met Gijsbert Ruiter over gesproken te hebben, maar voor het laatst in september 2014.

Lees ook: Verhaal molotovman Gijsbert Ruiter wordt verfilmd

Advocaten
Ruiter, die nu in Spanje woont, beweert van niks te weten. "Als het niet naar waarheid is, dan zullen advocaten hier van smullen en hebben ze zo een proces aan hun broek. Dit raakt ook Margot en mijn zoon."

Volgens de filmmaker, die Molotov Man maakt als afstudeerproject voor de Hogeschool van de Kunsten Utrecht, heeft hij niet de goedkeuring van Ruiter nodig. Hij wil hem er juist bewust niet te veel bij betrekken.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Verhaal molotovman Gijsbert Ruiter wordt verfilmd
Gijsbert Ruiter Haelen
Dramafilm in première over molotovman Gijsbert Ruiter
Gijsbert Ruiter molotovcocktail Haelen
Zaak Gijsbert Ruiter voor Hof Den Bosch
27 maanden geëist in beroepszaak-Ruiter
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen