Overslaan en naar de inhoud gaan

'Giftreinen zullen vaker over Betuweroute gaan rijden'

Geplaatst opvrijdag 16 juni 2017 - 7:26

Treinen met gevaarlijke stoffen zullen steeds vaker over de Betuweroute gaan rijden en niet meer over de spoorlijn via Venlo en Noord-Brabant.

Dat verwacht Railgood, het samenwerkingsverband van vervoerders op het spoor.

Giftreinen
Ze reageren op het besluit van Sharon Dijksma, staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, om de Betuweroute goedkoper te maken. Zij wil ook dat spoorbeheerder ProRail een actievere rol gaat spelen bij het verdelen van giftreinen over het spoorwegnet, zodat gevaarlijke stoffen niet meer door binnensteden hoeven te worden vervoerd.

Dwingen
Het ministerie constateert dat er weliswaar minder treinen met gevaarlijke stoffen door steden als Venlo rijden, maar het zijn er nog steeds te veel.
Mochten spoorwegvervoerders ondanks de maatregelen nog niet voor de Betuweroute kiezen dan wil Dijksma ze wettelijk gaan dwingen om gevaarlijke stoffen via de Betuweroute te vervoeren.

Eind dit jaar wordt bekeken of dat nodig is.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

SP reageert geschokt op 1800 extra wagons door Maastricht
Meer treinen rondom Venlo vanwege werkzaamheden
Staatssecretaris: onderzoek naar gesjoemel met giftreinen
Van Helvert wil registratiesysteem voor giftreinen
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen