'Giftreinen zullen vaker over Betuweroute gaan rijden'

Treinen met gevaarlijke stoffen zullen steeds vaker over de Betuweroute gaan rijden en niet meer over de spoorlijn via Venlo en Noord-Brabant.

ProRail: 'Kans op ramp giftrein minimaal’

De kans dat in de buurt van Heerlen en Landgraaf een ramp gebeurt met een trein die gevaarlijke of giftige stoffen vervoert, is verwaarloosbaar.

Traject giftreinen Eijsden ‘veilig’

Het spoor in Eijsden is veilig. Dat stelt de gemeente Eijsden-Margraten

Venlo blij met afname van aantal giftreinen

De gemeente Venlo is blij met de toezegging van staatssecretaris Dijksma dat er binnen afzienbare tijd 1800 minder treinen met gevaarlijke stoffen gaan rijden op de Brabantroute.

SP reageert geschokt op 1800 extra wagons door Maastricht

John Gunther, fractievoorzitter van de SP in Maastricht, is geschokt vanwege het feit dat er volgend jaar 1800 extra wagons door de stad rijden.

Omstreden giftreinen voortaan via Maastricht

Venlo en Eindhoven krijgen minder risicovolle treinen met gevaarlijke stoffen binnen hun grenzen. Maastricht krijgt er juist 1800 risicowagons bij.

Dijksma: onhandig gecommuniceerd over giftreinen

PvdA-staatssecretaris Sharon Dijksma heeft toegegeven onhandig en ongelukkig te hebben gecommuniceerd over goederenvervoer tussen Heerlen en Herzogenrath.

Van Helvert wil registratiesysteem voor giftreinen

Het is onaanvaardbaar dat staatssecretaris Sharon Dijksma nog altijd geen controlesysteem heeft ontwikkeld voor het vervoer van gevaarlijke stoffen op het spoor.

Staatssecretaris: onderzoek naar gesjoemel met giftreinen

Staatssecretaris van infrastructuur en milieu Sharon Dijksma komt met maatregelen om het teveel aan giftreinen op de Brabantroute terug te dringen.

Maandag spoedoverleg over giftreinen

Venlo, Horst aan de Maas en een aantal verontruste Brabantse gemeenten overleggen maandag met staatssecretaris Sharon Dijksma over de giftreinen op het spoor.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten