ProRail: 'Kans op ramp giftrein minimaal’

De kans dat in de buurt van Heerlen en Landgraaf een ramp gebeurt met een trein die gevaarlijke of giftige stoffen vervoert, is verwaarloosbaar.

Geen overleg over giftreinen door Maastricht

Het feit dat de komende jaren dagelijks giftreinen door Maastricht gaan rijden richting Wallonië en Frankrijk, kwam voor het stadsbestuur van Maastricht volledig uit de lucht vallen.

Limburg eist helderheid over giftreinen

Limburg, Noord-Brabant en een aantal gemeenten in beide provincies willen weten hoeveel giftreinen over de Brabantroute rijden en om welke stoffen het precies gaat.

Giftreinen: omwonenden van Vierpaardjes opgelucht

Omwonenden van spoorwegovergang Vierpaardjes in Venlo zijn opgelucht dat staatssecretaris Sharon Dijksma snel een einde wil maken aan het gesjoemel met giftransporten over het spoor.

Ministerie treedt op tegen giftreinen

Het ministerie van Infrastructuur gaat zich ervoor inzetten dat er geen goederentreinen met giftige gassen, brandbare vloeistoffen of giftige vloeistoffen meer rijden tussen Eindhoven en Venlo.

Kamervragen over gesjoemel met giftreinen

De PvdA heeft Kamervragen gesteld over het gesjoemel met het vervoer van gevaarlijke stoffen per trein tussen Eindhoven en Venlo.

Burgemeester Venlo woedend over vervoer giftige stoffen

Burgemeester Antoin Scholten is woedend over het gesjoemel met giftreinen in zijn gemeente.

'Grote zorgen' over gesjoemel met giftreinen

De Werkgroep treinoverlast Vierpaardjes is hevig geschrokken van het gesjoemel met het vervoer van gevaarlijke stoffen per trein op het traject tussen Eindhoven en Venlo.

Gesjoemel met giftreinen tussen Eindhoven en Venlo

Er is gesjoemeld met het vervoer van gevaarlijke stoffen per trein op het traject tussen Eindhoven en Venlo. Zo werden er vier soorten stoffen vervoerd die er absoluut niet waren toegestaan.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten