Overslaan en naar de inhoud gaan

Giftige stoffen vrijgekomen bij tortillabedrijf

Geplaatst opdonderdag 13 juni 2019 - 19:31

Bij Mission Foods in Roermond zijn donderdagavond giftige stoffen vrijgekomen bij een bedrijfsongeluk.

De accu van een boormachine was bij onderhoudswerkzaamheden in een pers terechtgekomen. Daarbij ontstond een kleine brand, die snel geblust was. Ook kwamen de schadelijke stoffen vrij.

Vrijgegeven
Het personeel werd naar buiten gedirigeerd. Volgens woordvoerder Henk Gijsbers van de brandweer gingen brandweerlieden met ademlucht het gebouw in om de accu uit de pers te halen en in een bak met water naar buiten te brengen. Rond 20:30 uur werd het gebouw weer vrijgegeven.

Controle
Drie van de vier productielijnen konden na ontsmetting weer opgestart worden. De lijn waar het ongeluk gebeurde moet eerst nog gecontroleerd en goedgekeurd worden door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Alle etenswaren die in productie waren ten tijde van het incident zijn door het bedrijf vernietigd om te voorkomen dat ze gevaar opleveren voor de volksgezondheid. Het is nog onduidelijk hoe groot de schadepost is.

Mission Foods is een van oorsprong Mexicaans bedrijf dat vooral graanproducten zoals tortillas en wraps maakt.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen