Overslaan en naar de inhoud gaan

Giftige stoffen vrijgekomen bij tortillabedrijf

Geplaatst opdonderdag 13 juni 2019 - 19:31

Bij Mission Foods in Roermond zijn donderdagavond giftige stoffen vrijgekomen bij een bedrijfsongeluk.

De accu van een boormachine was bij onderhoudswerkzaamheden in een pers terechtgekomen. Daarbij ontstond een kleine brand, die snel geblust was. Ook kwamen de schadelijke stoffen vrij.

Vrijgegeven
Het personeel werd naar buiten gedirigeerd. Volgens woordvoerder Henk Gijsbers van de brandweer gingen brandweerlieden met ademlucht het gebouw in om de accu uit de pers te halen en in een bak met water naar buiten te brengen. Rond 20:30 uur werd het gebouw weer vrijgegeven.

Controle
Drie van de vier productielijnen konden na ontsmetting weer opgestart worden. De lijn waar het ongeluk gebeurde moet eerst nog gecontroleerd en goedgekeurd worden door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Alle etenswaren die in productie waren ten tijde van het incident zijn door het bedrijf vernietigd om te voorkomen dat ze gevaar opleveren voor de volksgezondheid. Het is nog onduidelijk hoe groot de schadepost is.

Mission Foods is een van oorsprong Mexicaans bedrijf dat vooral graanproducten zoals tortillas en wraps maakt.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen