Overslaan en naar de inhoud gaan

Giftige stoffen vrijgekomen bij tortillabedrijf

Geplaatst opdonderdag 13 juni 2019 - 19:31

Bij Mission Foods in Roermond zijn donderdagavond giftige stoffen vrijgekomen bij een bedrijfsongeluk.

De accu van een boormachine was bij onderhoudswerkzaamheden in een pers terechtgekomen. Daarbij ontstond een kleine brand, die snel geblust was. Ook kwamen de schadelijke stoffen vrij.

Vrijgegeven
Het personeel werd naar buiten gedirigeerd. Volgens woordvoerder Henk Gijsbers van de brandweer gingen brandweerlieden met ademlucht het gebouw in om de accu uit de pers te halen en in een bak met water naar buiten te brengen. Rond 20:30 uur werd het gebouw weer vrijgegeven.

Controle
Drie van de vier productielijnen konden na ontsmetting weer opgestart worden. De lijn waar het ongeluk gebeurde moet eerst nog gecontroleerd en goedgekeurd worden door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Alle etenswaren die in productie waren ten tijde van het incident zijn door het bedrijf vernietigd om te voorkomen dat ze gevaar opleveren voor de volksgezondheid. Het is nog onduidelijk hoe groot de schadepost is.

Mission Foods is een van oorsprong Mexicaans bedrijf dat vooral graanproducten zoals tortillas en wraps maakt.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen