Overslaan en naar de inhoud gaan

Giftige stof vrijgekomen op Chemelot, wolk richting Beek

Geplaatst opzaterdag 3 augustus 2019 - 11:55

De sirenes rond Chemelot zijn zaterdag even rond 11:45 uur gaan loeien voor een ongeluk met een giftige stof.

Ook is er een NL-alert verstuurd.

Zichtbare wolk
Volgens Chemelot ging het om een uitstoot van salpeterzuur bij een fabriek van OCI Nitrogen. De brandweer maakte melding van een NOx-lekkage. Door de wind drijft de pluim in de richting van Beek, Neerbeek en Spaubeek. Volgens de brandweer gaat het om een zichtbare wolk die naar de woongebieden trekt.

Instructies
De hulpdiensten zijn even voor de middag gewaarschuwd met de melding 'stank-hinderlijke lucht.' O
mwonenden kregen te horen ramen en deuren gesloten houden en ventilatie indien mogelijk uit te schakelen. Die waarschuwing geldt in het hele gebied waar de sirenes zijn afgegaan.

Makado
Overal in de omgeving van Chemelot wordt gevolg gegeven aan de alarmeringen. Zo werden de deuren van winkelcentrum Makado in Beek gesloten, en kregen bezoekers het advies binnen te blijven.

Rampenzender
De Veiligheidsregio heeft L1 ingezet als rampenzender. Dat betekent dat de radio-uitzending is aangepast vanwege de calamiteit. Verder worden mensen via L1 Teletekst en deze website continue op de hoogte gehouden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen