Overslaan en naar de inhoud gaan

Giftige stof vrijgekomen op Chemelot, wolk richting Beek

Geplaatst opzaterdag 3 augustus 2019 - 11:55

De sirenes rond Chemelot zijn zaterdag even rond 11:45 uur gaan loeien voor een ongeluk met een giftige stof.

Ook is er een NL-alert verstuurd.

Zichtbare wolk
Volgens Chemelot ging het om een uitstoot van salpeterzuur bij een fabriek van OCI Nitrogen. De brandweer maakte melding van een NOx-lekkage. Door de wind drijft de pluim in de richting van Beek, Neerbeek en Spaubeek. Volgens de brandweer gaat het om een zichtbare wolk die naar de woongebieden trekt.

Instructies
De hulpdiensten zijn even voor de middag gewaarschuwd met de melding 'stank-hinderlijke lucht.' O
mwonenden kregen te horen ramen en deuren gesloten houden en ventilatie indien mogelijk uit te schakelen. Die waarschuwing geldt in het hele gebied waar de sirenes zijn afgegaan.

Makado
Overal in de omgeving van Chemelot wordt gevolg gegeven aan de alarmeringen. Zo werden de deuren van winkelcentrum Makado in Beek gesloten, en kregen bezoekers het advies binnen te blijven.

Rampenzender
De Veiligheidsregio heeft L1 ingezet als rampenzender. Dat betekent dat de radio-uitzending is aangepast vanwege de calamiteit. Verder worden mensen via L1 Teletekst en deze website continue op de hoogte gehouden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen