Overslaan en naar de inhoud gaan

Giftige spin in Amerikaans legervoertuig in Eygelshoven

Geplaatst opmaandag 28 september 2020 - 13:10

Op de militaire basis in Eygelshoven is een giftige spin gevonden. De zwarte weduwe zat in een Amerikaans legervoertuig dat naar het depot werd gestuurd voor onderhoud.

Dat bevestigt Defensie.

Giftig
De spin werd op 8 september ontdekt in een Amerikaans militair voertuig. "We hebben er meteen een expert bij geroepen van een bestrijdingsbedrijf", zegt een woordvoerder van defensie. "Die bevestigde dat het om een zwarte weduwe gaat en heeft het diertje onschadelijk gemaakt." De zwarte weduwe, is een giftige spin die niet in Nederland voorkomt, maar wel in de Verenigde Staten. Het gif van de spin kan in sommige gevallen zelfs leiden tot de dood. "Het diertje is wellicht in Amerika in het voertuig gekropen", zegt de woordvoerder. "We doen er alles aan om het te voorkomen, maar soms kan het gebeuren." Defensie heeft meteen alle voertuigen gecontroleerd, maar geen andere spinnen meer gevonden. "We hebben ook meteen de Amerikanen geïnformeerd, want het is hun verantwoordelijkheid om de voertuigen schoon te leveren." Volgens defensie is er nooit gevaar geweest voor de medewerkers of de omgeving.

Ingang militair depot Eygelshoven (28 sep 2020)
De ingang van de militaire basis waar Amerikaanse voertuigen worden onderhouden
Foto: L1

Lege cocon
Afgelopen vrijdag werd er opnieuw alarm geslagen door medewerkers van de basis. Toen werd een spinnenweb met een lege cocon ontdekt in een militair voertuig. "Daar is een spin uitgekomen, maar het is niet zeker wanneer. Het kan ook in Amerika zijn gebeurd", zegt de woordvoerder van defensie. "We hebben toen opnieuw alles afgezet, gereinigd en de Amerikanen geïnformeerd." Volgens defensie zijn de procedures goed gevolgd, maar kan het altijd gebeuren dat kleine diertjes in de voertuigen kruipen. Het Amerikaanse leger gaat kijken of de procedures kunnen worden aangescherpt, zegt de woordvoerder. "De voertuigen worden behandeld met een soort gas voor ze worden ingescheept naar Eygelshoven en wellicht gaan ze daar nog eens naar kijken. We gaan er samen voor zorgen dat het niet meer gebeurt."

APS-E
Bij het Army Prepositioned Stocks Eygelshoven (APS-E) werken ongeveer 100 Nederlandse defensiemedewerkers. Ze houden zich voornamelijk bezig met het onderhoud van de voertuigen. In Eygelshoven werkt ook een aantal Amerikaanse militairen. Het terrein heeft een oppervlakte van ongeveer 27 hectare met daarop verschillende grote loodsen.

Deskundigen aan de vooravond van het proces over de rechtszaak Nicky Verstappen. Limburg Doc: Nicky, de ontknoping
Zondag 18:00 en 21:00 uur op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen